BESNI TRAMP SE OBRUŠIO NA LIDERE G-7: Na samitu u Kvebeku im je dao lekciju KOJU NEĆE ZABORAVITI (VIDEO)
Foto: EPA

jasna poruka

BESNI TRAMP SE OBRUŠIO NA LIDERE G-7: Na samitu u Kvebeku im je dao lekciju KOJU NEĆE ZABORAVITI (VIDEO)

Planeta -

Američki predsedik Donald Tramp se žestoko obrušio na lidere EU na današnjem Samitu G-7 u Kanadi, rekavši im da ne može dozvoliti da se SAD tretiraju kao "kasica prasica".

U prilično besnom tonu američki predsednik, govoreći u Kvebeku u Kanadi, je rekao je da su SAD "bile iskorištavane decenijama i decenijama" od ostatka sveta.

To se više neće dozvoliti rekoa je Tramp i rekao je da je vreme da se SAD dobiju bolji tretman od EU, Kanade i drugih trgovinskih partnera koji nisu bili na samitu.

"Sjedinjene Države su iskorišćavane decenijama i decenijama i to više nećemo dozvoliti.Ljudi ne mogu da nam naplaćuju carine od 270 odsto, a da mi ne naplaćujemo ništa, to više ne funkcioniše", kaže Tramp.

On je rekao da se SAD bore za sistem slobodne trgovine bez carina, bez barijera i bez subvencija. "Tako treba da bude", ističe Tramp.

"Carine će se se smanjiti. Mi smo kao kasica-prasica koju svako pljačka - a to se završava", jasan je Tramp.

Po njegovim rečima do sada na samitu došlo do izuzetno produktivnog napretka. "Imali smo izuzetno produktivne diskusije o potrebi pravičnog i recipročnog - što u prevodu znači - isti tretman".

"Dao sam puno izjava koje kako bi pojasnio. Želimo i očekujemo od drugih zemalja da pruže fer pristup tržištu američkim stručnjacima i preduzmemo sve korake neophodne kako bismo zaštitili američku industriju od nepoštenih trgovinskih praksi, kojih ima mnogo. Polako ali sigurno ih isptavljamo", ističe pedsednik SAD.

Kurir.rs/Express.co.uk

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track