ZLOČIN KOJI JE SLEDIO NEMAČKU: Kurd koji je silovao pa ubio devojčicu (14) izručen, nacija u potpunom ŠOKU!
Foto: Printscreen YouTube/Bild

monstruozno!

ZLOČIN KOJI JE SLEDIO NEMAČKU: Kurd koji je silovao pa ubio devojčicu (14) izručen, nacija u potpunom ŠOKU!

Planeta -

BERLIN - Slučaj silovanja i ubistva 14-godišnje devojčice Suzane Feldman je zločin koji potresa Nemačku.

To piše Dojče vele, navodeći da je žrtva Nemica, Jevrejka, a osoba koja je priznala silovanje i ubistvo 20-godišnji Kurd sa severa Iraka koji je u Nemačkoj tražio azil.

Zato u Nemačkoj 2018. godine, ovo nije "običan zločin", navodi nemački radio.

Suzana iz Majnca je 22. maja bila sa društvom u centru obližnjeg Vizbadena i uveče se nije vratila kući. Roditelji su policiji prijavili njen nestanak i pošto je reč o maloletnici, odmah je pokrenuta istraga.

Njeno beživotno telo je pronađeno dve nedelje kasnije, zatrpano u jednoj rupi u žbunju pored pruge u blizini Vizbadena. Sudska medicina je utvrdila da je devojčica u silovana i potom ubijena.

Na početku je bilo reči o dva počinioca. Uhapšeni 35-godišnji Turčin je pušten iz zatvora, ali i dalje nije isključeno da nije umešan u zločin.

Drugi osumnjčenii, Ali B. 20-godišnji Kurd u petak je uhapšen na Severu Iraka i priznao je ubistvo.

On je kurdskim snagama bezbednosti priznao da je bio Suzanin prijatelj, da su se posvađali i da ju je on u noći između 22. i 23 maja udavio. Devojčica je pokušala da pozove policiju i to je navodno bio konkretan povod da je ubije.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke, Horst Zehofer zahvalio se kurdskim snagama bezbednsoti na pomoći i saradnji. Ne radi se o klasičnom izručenju, jer bi procedura za tako nešto bila veoma komplikovana i trajala mnogo duže.

Osim toga, da ostane u Iraku, Aliju B. bi za ovakav zločin pretila smrtna kazna.

Ali B. je oktobra 2015. sa porodicom došao u Nemačku. Njih osmoro, Ali B. otac, majka i još petoro braće i sestara, zatražili su azil i od tada su živeli u izbegličkom centru u Erbenhajmu kod Vizbadena.

Godinu dana kasnije, krajem 2016. zahtev za azil je odbijen Aliju B. na šta je on uložio žalbu. Pošto odluka o tome još nije donesena, nije bio deportovan. Mediji ne izveštavaju o tome da li je zahtev za azil odbijen svim članovima porodice.

Ali B. je nekoliko puta privukao pažnju policije. Postoje indicije da je u izbegličkom centru silovao jednu devojčicu od 11 godina. Međutim, taj slučaj do danas nije rasvetljen. Osim toga, nekoliko puta je divljao i jednoj policajki pretio nožem.

Pre nedelju dana u subotu 2. juna, cela osmočlana porodica Alija. B. napušta Nemačku - avionom. Privremene dokumente su dobili od Iračkog konzulata u Frankfurtu. Avionske karte su kupljene preko interneta - na lažna imena.

On je mogao da napusti zemlju jer je poternica za njim izdata dva dana nakon što je pobegao iz Nemačke. Jedno dete je uverljivo posvedočilo da bi počinalc mogao biti Ali B. pa je policija tada raspisala poternicu.

Majka osumnjčenog je za DW rekla da ne može da veruje da je njen sin počinio tako nešto, te da je cela porodica o svemu saznala preko interneta i prilikom hapšenja Alija. On joj je rekao da je tog dana bio pijan i da se ničega ne seća.

"Ne želim da bude kažnjen u stranoj zemlji. Ako je kriv onda bi trebalo da bude kažnjen u Iraku", rekla je majka osumnjičenog.

Slučaj silovane i ubijene Suzane sve više postaje političko pitanje. U petak uveče ljudi su se okupili na mestu u Vizbadenu na kojem je pronađena mrtva devojčica.

Ispred Državne kancelarije u Majncu u subotu su bdenje održale pristalice AFD-a.

Šef poslaničkog kluba te stranke u pokrajniskom parlamentu Uve Junge započeo je protest minutnom ćutanja. On je rekao da ovaj zločin mora imati političke konsekvence i takođe kritikovao pokušaje trivijalizacije nasilja koje počine izbeglice.

Ranija ubistva koja su počinili tražioci azila u Nemačkoj, izazvala su tenzije zbog priliva više od milion migranata u 2015. i 2016. godini, što je pitanje koje je krajnje desničarskoj stranci Alternativa za Nemačku (AfD) pomoglo da uđe u parlament na prošlogodišnjim izborima.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track