Najnovije vesti

SALVINI PROGLASIO POBEDU JER JE ŠPANIJA PRIHVATILA MIGRANTE: Ovo je znak da se nešto menja!
Foto: Fonet

MIGRANTSKA KRIZA

SALVINI PROGLASIO POBEDU JER JE ŠPANIJA PRIHVATILA MIGRANTE: Ovo je znak da se nešto menja!

Planeta

Ministar unutrašnjih poslova Italije, Mateo Salvini, proglasio je danas pobedu jer je Španija objavila da će prihvatiti brod s migrantima kome Italija i Malta nisu dozvolile pristup i upozorio druge brodove nevladinih organizacija da rizikuju da im se dogodi ista situacija.

Salvini, vođa krajnje desničarske Lige za sever, na Tviteru je velikim slovima napisao "POBEDA" posle dvodnevne krize u Sredozemlju kod obale Libije oko sudbine 629 migranata na blokiranom brodu "Akvarijus" koji je iznajmila jedna francuska nevladina organizacija.

Španska socijalistička vlada saopštila je danas da je spremna da primi brod "Akvarijus" u Valensiji.

"Koliko se sećam, to je prvi put da će neki brod migrante iz Libije iskrcati u nekoj drugoj, a ne italijanskoj luci, to je znak da se nešto menja", izjavio je Salvini novinarima u Milanu.

Italija smatra da su je njeni partneri u Evropskoj uniji ostavili da sama upravlja migrantskom krizom bez njihove pomoći, te je Salvini pozdravio to što se otvorio front u Evropi o tom problemu.

Novi italijanski ministar unutrašnjih poslova koji je došao na vlast pre nešto više od nedelju dana s antisistemskim Pokretom pet zvezdica, obećao je da će prekinuti priliv migranta u Italiju i proterati ilegalne migrante.

Pošto je pozdravio rezultat spora Italije i Malte koja je takođe odbila da dozvoli brodu da pristane, Salvini je upozorio brodove nevladinih organizacija koji pomažu migrantima kod libijske obale da će se suočiti s istom situacijom.

"Hoću da prekinem ovu trgovinu ljudima" rekao je Salvini i dodao da će problem biti pokrenut za sve brodove koji budu sledili primer "Akvarijusa".

Kurir.rs/Beta Foto: Fonet

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...