Najnovije vesti

PROCURIO TAJNI PLAN: EU pravi prihvatni centar za migrante u Evropi, ali VAN GRANICA UNIJE!
Foto: EPA

poverljivo

PROCURIO TAJNI PLAN: EU pravi prihvatni centar za migrante u Evropi, ali VAN GRANICA UNIJE!

Planeta
12:47h

Posle danskog premijera i austrijski kancelar Sebastijan Kurc pomenuo da se vode pregovori da se u Evropi, ali van EU, napravi centar za prihvat migranata.

Kurc je objasnio da na tom planu radi Austrija zajedno sa nekoliko zemalja, a njegova suština je da se osnuje centar za prihvat migranata van Unije, gde bi im bila pružena zaštita, ali ne i šansa za bolji život.

Upitan o postojanju takvog projekta, on je rekao da su u toku napori da se van EU formiraju centri za zaštitu gde mogu da budu smeštene izbeglice ali gde im ne bi bio ponuđen "bolji život u centralnoj Evropi".

"To je projekat na kome radimo s malim brojem država vrlo poverljivo da bi povećali njegovu izvodljivost", rekao je Kurc.

Kurc, konzervativac koji vlada sa ekstremnom desnicom, nije precizirao kome bi bili namenjeni ti centri, ali njegov danski kolega Lars Loke Rasmusen nagovestio je prošle nedelje da razgovara sa nekim zemljama, uključujući i Austriju, o otvaranju "zajedničkih centara" namenjenih migrantima koji nemaju uslov da traže azil u EU ili kojima su odbijeni zahtevi za azil.

foto: EPA

Kurc, konzervativac koji vlada sa ekstremnom desnicom, nije precizirao kome bi bili namenjeni ti centri, ali njegov danski kolega Lars Loke Rasmusen nagovestio je prošle nedelje da razgovara sa nekim zemljama, uključujući i Austriju, o otvaranju „zajedničkih centara“ namenjenih migrantima koji nemaju uslov da traže azil u EU ili kojima su odbijeni zahtevi za azil.

Osim Albanije, zemlje koje se nalaze u Evropi a nisu članice EU su zemlje Zapadnog Balkana.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...