BRITANSKI TURISTI POGINULI DOK SU PRAVILI SELFI U LISABONU: Ispao im telefon, pa se sručili s litice u pokušaju da ga dohvate
Foto: Instagram/dridifromhell

novi slučaj u nizu

BRITANSKI TURISTI POGINULI DOK SU PRAVILI SELFI U LISABONU: Ispao im telefon, pa se sručili s litice u pokušaju da ga dohvate

Planeta -

Dvoje britanskih turista i jedan Australijanac pronađeni su mrtvi na plaži u Ericeiri blizu Lisabona, a policija pretpostavlja da su gosti poginuli tokom pokušaja da naprave selfi.

Policija je saopštila da je poginulo dvoje državljana Velike Britanije i jedan Australijanac. Na plaži u Ericeiri komunalni radnik je čisteći obalu pronašao dva tela za koje se pretpostavlja da su Britanci.

U pitanju su muškarac u četrdesetim i žena u tridesetim godinama, a prema navodima policije, najverovatnije su pali sa visine od oko 30 metara između jedan i šest ujutru.

Rui Pereira de Tera, načelnik spasilačke jedinice rekao je da sve ukazuje na to da su njih dvoje nastradali prilikom pokušaja da naprave selfi.

"Izgleda da im je iz ruke ispao mobilni telefon kojim su hteli da naprave sefli i da su, u pokušaju da ga dohvate, oboje pali", rekao je on.

Portparol odeljenja za spoljne poslove i trgovinu rekao je da je kontaktirao britanske vlasti zbog još jedne osobe koja je takođe poginula tokom tog incidenta. Dodao je i da, za sada, neće otkrivati više detalja o slučaju.

Inače, ta plaža je poznato mesto na kom se okupljaju surferi na južnoj strani obale Algarve.

Kurir.rs/Metro

Foto: Instagram/dridifromhell

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja