NJEGOVA ĆERKA JE UBIJENA, A POLICIJA NIJE NAŠLA KRIVCA: Uzeo je stvar u svoje ruke i saznao UŽASNU ISTINU! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

POKRENUO SOPSTVENU ISTRAGU

NJEGOVA ĆERKA JE UBIJENA, A POLICIJA NIJE NAŠLA KRIVCA: Uzeo je stvar u svoje ruke i saznao UŽASNU ISTINU! (VIDEO)

Planeta -

Ćerka Tima Milera (71) iz Teksasa nestala je pre 34 godine.

Milerova ćerka imala je 16 godina kad je oteta i ubijena u Lig Sitiju u Teksasu 1984. godine. Za njenu smrt niko nije odgovarao.

Razočaran naporima koje je policija uložila u rasvetljavanje slučaja, Miller je odlučio da uzme stvari svoje ruke i posveti život pronalasku ćerkinog ubice.

Laura je poslednji put viđena 10. septembra 1984. na telefonskoj govornici u sklopu marketa u Lig Sitiju. Šest meseci od njenog nestanka, pas je u jednom polju pronašao ljudsku lobanju.

Policija je otkrila da je reč o 23-godišnjoj Hajdi Faj, lokalnoj konobarici koja je nestala godinu ranije. Zanimljivo, bila je na istoj telefonskoj govornici kao i Laura.

Miler je tražio od policije da pretraži polje u nadi će pronaći i njegovu ćerku. Pokušao je da im ukaže na povezanost ta dva slučaja, ali odbili su ga.

U februaru 1986. dvoje dece je naišlo u polju na nove kosti. Neindetifikovana žrtva, u ranim 20-ima ubijena je hicem u leđa i bačena u polje nekoliko nedelja, a moguće i meseci ranije.

Laura Miler
Laura Milerfoto: Youtube/Printscreen

Telo je nađeno nekoliko stotina metara dalje od mesta gde su nađeni ostaci Hajdi Faj. Policija je isti dan pretražila polje i pronašla i Laurino telo. Telo još jedne neidentifikovane devojke nađeno je na istom području 1991. godine.

Polje je steklo naziv "polje smrti", a nalazilo se u neposrednoj blizini "paklenog auto-puta". Naime, saobraćajnica I-45 dobila je taj naziv jer je od 1970. godine na njoj više od 30 žena misteriozno nestalo ili ubijeno.

Miler je uveren da su Laura, Hajdi i nepoznata devojka žrtve istog muškarca koga je on sam otkrio dok je vodio sopstvenu istragu.

Klajd Hedrik živeo je u istoj ulici gde i Milerovi pre nego su se preselili u Lig Siti. Znao je njegovu ćerku i nekad bi s njom popričao kad bi bio u prolazu.

Jednom su Laura i prijatelji, tvrdi otac, navodno posetili Hedrika i pušili zajedno marihuanu. Godinu dana posle Laurinog ubistva, Hedrik je optužen zbog skrnavljenja tela. Tvrdio je da se žena po imenu Elen Bison utopila dok su zajedno bili na kupanju. Navodno su se pre toga upoznali u jednom klubu. Tvrdi da se prestrašio kad je shvatio da je mrtva pa je u napadu panike sakrio njeno telo. Policija nije poverovala u njegovu priču. Nakon što su iskopali leš nesrećne žene poslali su ga na obdukciju koja je pokazala da je uzrok smrti povreda glave.

U maju 2013. Hedrik je uhapšen zbog njenog ubistva. Iako je pred sudom tvrdio da nije kriv, osuđen je za ubistvo iz nehata. Dobio je 20 godina zatvora.

Miler je 2014. podignuo tužbu protiv Hedrika zbog ubistva.

"Uopšte nemam dilemu da je on odgovoran za smrt moje Laure, Hajdi i treće devojke. Boriću se dok ga ne osude za njihovu smrt", kaže Miler.

Hedrik sve optužbe poriče. Miler je rekao da je gotovo decenije proveo tražeći vlasnika "polja smrti" i pretražujući svaki njegov kraj. Organizovao je i grupu volontera koja mu je pomagala u potrazi. Danas, Miler i stotine volontera koriste razna sredstva, od brodova do dronova i konja, u potrazi za desetinama nestalih.

Pomogli su u nalasku gotovo 400 ljudi i 238 posmrtnih ostataka. Rekao je da bi mu dovoljno zadovoljstvo bilo da Hedrik prizna da je ubio njegovu ćerku kao i da napokon otkrije identitet treće žrtve.

"Postoji samo jedna stvar koja je gora od toga da vam ubiju dijete, kad znate da vam dete negde leži mrtvo i da niste nikad imali priliku da se oprostite od njega", kazao je Miler pre tri godine.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track