TRAMP JEDAN, MERKELOVA NULA: Američki predsednik odneo prvu pobedu u TRGOVINSKOM RATU! Nemačka odustaje od kaznenih mera! (VIDEO)
Foto: Reuters / Brian Snyder

Volstrit žurnal

TRAMP JEDAN, MERKELOVA NULA: Američki predsednik odneo prvu pobedu u TRGOVINSKOM RATU! Nemačka odustaje od kaznenih mera! (VIDEO)

Planeta -

Ambasador SAD u Nemačkoj, Ričard Grenell, razgovarao je na visokom nivou sa nemačkim proizvođačima automobila "BMW "i "Folksvagenom" zbog smanjenja carina između SAD i Nemačke.

Proizvođači su rekli da su otvoreni za ideju o smanjenju carina sve dok bi to bio deo većeg ukupnog industrijskog programa.

Ovo informacija dolazi u vreme pošto su trgovinski odnosi između EU i SAD sve napetiji, a Tramp je iznervirao Brisel uvođenjem carina na evropski čelik.

navelarekla da će uvesti 25 odsto carina za američku robu vrednu 2,43 milijarde funti.

Međutim, izgleda da je Nemačka da odustane od toga kako bi zaštitila svoju unosnu automobilsku industriju.

Ovo je otkrio Volstrit Žurnal u vreme dok su razgovori još vođeni.

Tramp je usvojio tvrdi pristup trgovini SAD-EU od preuzimanja vlasti, posebno kada je u pitanju nemačka proizvodnja automobila.

U januaru 2017., nedugo pre nego što je bio inaugurisan za predsednika, izjavio je: "Kada hodate niz Petu aveniju, svi imaju "mercedes-benc" ispred svoje kuće.

"Koliko šervoleta vidite u Nemačkoj? Ne previše, možda nijedan, ništa ne vidite tamo, to je jednosmerna ulica. Volim slobodnu trgovinu, ali tomora biti pametna trgovina pa da se smatra poštenom", rekao je Tramp.

I na ovogodišnjem samitu G7 on je ciljao EU, optužujući blok da koristi SAD kao "kasicu prasicu".

"Sjedinjene Države su iskorišćavane decenijama i decenijama i to više ne možemo da dozvolimo", rekao je Tramp.

Kurir.rs/Express.co.uk

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track