Najnovije vesti

SALVINI: Španija da primi naredna 4 broda sa migrantima
Foto: EPA

BARATA BROJKAMA

SALVINI: Španija da primi naredna 4 broda sa migrantima

Planeta

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini predložio je danas Španiji da primi naredna četiri broda s migrantima spasenih kod libijske obale, jer kako je rekao, nije ranije održala obećanje o prijemu migranata.

Prema nacrtu preraspodele migranata po zemljama Evropske unije, koji je za sada u zastoju, Španija je trebalo da primi 3.265 ljudi koji su podneli zahtev za azil, ali je primila samo 235, tako da bi mogla da primi naredna četiri broda, rekao je Salvini novinarima posle sastanka s austrijskim kolegom Herbertom Kiklom.

 

Salvini je rekao da se to odnosi i na Francusku koja je trebalo da primi 9.816 migranata, ali je primila samo 649, i dodao da im "nedostaje" još 9.200 migranata.

foto: Reuters

Italijanski ministar je rekao da se mnogi u Evropi "varaju ako misle da će Italija nastaviti da bude izbeglički kamp". "Italija želi da pomogne Italijanima", dodao je on.

 

Pitanje migranata biće na dnevnom redu narednog samita lidera EU, posebno posle slučaja s brodom "Akvarijus" s 630 migranata.

 

Brod "Akvarijus" danima je plovio u libijskim vodama dok nije dobio dozvolu od Španije da pristane u Valensiji. Francuska je ponudila da primi deo tih migranata.

 

Kurir.rs/Beta
Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...