Najnovije vesti

TRAMPOV SARADNIK RAZBESNEO CELU ZEMLJU OVOM REAKCIJOM: Na priču o devojčici sa Daunovim sindromom rekao BU HU, pa objasnio zašto neće da se izvini (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NEPRIMERENO

TRAMPOV SARADNIK RAZBESNEO CELU ZEMLJU OVOM REAKCIJOM: Na priču o devojčici sa Daunovim sindromom rekao BU HU, pa objasnio zašto neće da se izvini (VIDEO)

Planeta

"Bu hu". Tako je bivši menadžer u Trampovoj predizbornoj kampanji, Kori Levandovski, uživo u televizijskom programu komentarisao priču o desetogodišnjoj devojčici s Daunovim sindromom, koja je pri ilegalnom ulasku u SAD prisilno odvojena od svoje majke.

"Danas sam čitao o desetogodišnjoj devojčici s Daunovim sindromom koja je oduzeta majci i stavljena u kavez", rekao je bivši savetnik Demokratskog nacionalnog odbora Zak Petkanas u raspravi uživo na Foks njuzu, Trampovoj omiljenoj televizijskoj kući.

"Bu hu", upao mu je u reč Levandovski sa savršeno ravnodušnim izrazom lica.

"Jeste li upravo rekli "bu hu" za desetogodišnju devojčicu s Daunovim sindromom koja je oduzeta svojoj majci?", pitao ga je vidno iznervirani Petkanas.

"Kako se usuđujete? Kako se apsolutno usuđujete, gospodine?", besneo je Petkanas.

Vest o devojčici s Daunovim sindromom juče je podelio meksički ministar spoljnjih poslova Luis Videgarej, opisujući je kao posebno "okrutnu i nehumanu". Devojčica i njen brat poslati su u američku ustanovu za zadržavanje dece migranata u Mekalenu u Teksasu, dok je njihova majka poslata u pritvor u drugi migrantski centar u oko sat vožnje udaljeni Braunzvil.

Videgarej je dodao da meksički konzulat radi na tome da se dvoje dece pusti na slobodu kako bi mogli otići kod svog oca koji je legalni stanovnik SAD-a.

Samo oko jedan odsto od više od 2.000 dece koja su dosad privedena na granici, otkad je Trampova administracija počela da sprovodi politiku nulte tolerancije za ilegalne imigrante, meksički su državljani. Ostali uglavnom dolaze iz Gvatemale, Salvadora i Hondurasa, a roditelji ih vode sa sobom bežeći od raširenog nasilja narko-kartela.

Levandovski je danas opet gostovao na Foks njuzu, ali je odbio da se izvini za jučerašnji ispad koji je izazvao zgroženost u javnosti. Samo je izjavio da se nije rugao dotičnoj invalidnoj devojčici i njenom tretmanu, nego demokratama koji "pokušavaju da politizuju korišćenje dece".

"Kad pređete granicu ilegalno, počinili ste zločin i snosite odgovornost za to i morate je snositi", zaključio je Levandovski.

Kurir.rs/Foks njuz Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...