DŽORDŽ I AMAL KLUNI POMAŽU DECI MIGRANATA: Donirali 100.000 dolara za mališane koje su rastavili od roditelja!
Foto: AP / Gareth Fuller / pool

protiv razdavajanja dece

DŽORDŽ I AMAL KLUNI POMAŽU DECI MIGRANATA: Donirali 100.000 dolara za mališane koje su rastavili od roditelja!

Planeta -

Potresne scene dece migranata koja su rastavljena od svojih roditelja izazvale su burne reakcije širom sveta pa tako ni čuveni glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal nisu ostali ravnodušti. Oni su rešii da doniraju 100.000 dolara jednom udruženju koje se bavi pravima dece migranata.

Nakon nezadovoljstva prema američkoj migracionoj politici čija je posledica odvajanje 2.300 dece od roditelja prilikom ilegalnog prelaska meksičke granice tokom nekoliko nedelja, Klunijevi su se opredelili da donaciju upute Udruženju za prava dece imigranata (Young Center for Immigrant Children's Rights), koje je saopštolo da je legla donacija od 100.000 dolara.

foto: EPA Justin Lane

Inače, Džordž i Amal Kluni poslednjih meseci daju i druge novčane priloge za podršku kontrole naoružanja ili za borbu protiv ekstremizma posle demonstrancija ekstremne desnice 2017. godine u SAD.

U Americi je sve duži spisak poznatih ličnosti koje upućuju javne kritike migracionoj politici.

Muzičar Brus Springstin je prekinuo nastup u Brodveju rekavši da se na američkoj granici dešavaju "užasno nehumane situacije".

Usled sve većeg pritiska javnosti, američki predsednik Donald Tramp potpisao je juče izvršnu uredbu kojom se porodicama koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

Kurir.rs / CBS News

Foto: AP / Gareth Fuller / pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track