Najnovije vesti

NOVA STRAVIČNA TEORIJA PROPOVEDNIKA SUDNJEG DANA: Krvavi mesec krajem jula znači kraj sveta, imamo dokaze u Bibliji! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NE ODUSTAJU

NOVA STRAVIČNA TEORIJA PROPOVEDNIKA SUDNJEG DANA: Krvavi mesec krajem jula znači kraj sveta, imamo dokaze u Bibliji! (VIDEO)

Planeta

Spektakularni krvavi Mesec biće vidljiv krajem sledećeg meseca i to će biti kraj sveta kakvog znamo, tvrde propovednici sudnjeg dana.

Religijski lideri koji propovedaju teoriju o sudnjem danu i koji su do sada pogrešili toliko puta, sada tvrde da će se smak sveta dogoditi na dan pomračenja Meseca, 27. jula.

Najduže pomračenje Meseca 21. veka će trajati skoro dva sata i karakteriše  ga krvavi Mesec, kada zemljin satelit dobije primese crvene boje.

I dok će ljubitelji zvezdanog neba uživati u blještavom fenomenu, propovednici sudnjeg dana će se pripremati za armagedon.

Teorija koja je prvobitno potekla od hrišćanskih propovednika Džona Hejdža i Marka Blica koji su rekli da je "tetrad" - četiri uzastopna pomračenja Meseca koji su započeli u aprilu 2014. godine sa šest punih Meseca između njih - indikator kraja sveta, kako je to opisano u Bibliji.

Međutim, tetrad se završio septembra 2017. godine i mi smo svi još uvek ovde.

Teoriju su "pokupili" oni koji slično misle i proročanstvo se iznova pojavljuje nekoliko nedelja pre svakog krvavog Meseca.

Teorija "krvavog Meseca" se tumači je iz Knjige proroka Joila, koja kaže: "Sunce će se pretvoriti u mrak, a Mesec u krv, pre nego što dođe veliki i strašni dan Gospodnji."

Sličan pasus nalazi se i u Knjizi otkrivenja (poznata i kao Otkrivenje Jovanovo) i glasi: "Bio je veliki zemljotres, Sunce je postalo crno, a Mesec postao krvav".

Ali, astronomi i drugi stručnjaci odbacili su ovu teoriju kao mit.

Međutim, iako je mit razbijen na Jutjubu objavljeni su snimci mnogobrojnih propovednika koji tvrde da će se smak sveta dogoditi za svega nekoliko nedelja.

Pomračenje Meseca će trajati sat i 43 minuta u periodu od 27. do 28. jula i biće vidljiv u većini delova Evrope i Azije, Australiji, južnim delovima Severne Amerike i u Južnoj Americi.

Kurir.rs/ Miror

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KADA POGLEDATE KAKO IZGLEDAJU MUNJE U ENGLESKOJ, POMISLIĆETE DA JE APOKALIPSA! Ili da su nas napali vanzemaljci! (VIDEO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...