SAUDIJSKA REPERKA OBJASNILA: Prkosno vrti volan, gazi gas i poručuje NE LUPAJ MI VRATIMA! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / naarkw

SLAVI SVOJA PRAVA

SAUDIJSKA REPERKA OBJASNILA: Prkosno vrti volan, gazi gas i poručuje NE LUPAJ MI VRATIMA! (VIDEO)

Planeta -

Od ukidanja zabrane ženama u Saudijskoj Arabiji da voze nije prošlo ni celih nedelju dana, a jedna mlada Saudijka je snimila spot koji baca novo svetlo na odvažnost tamošnjih žena.

Reperka Lisa Ej objavila je na društvenim mrežama snimak u kojem je, prkosnim pogledom u kameru repujući poručila: "Ne treba mi niko da me odbaci... moja vozačka dozvola je uz mene".

foto: YouTube prtscr / naarkw

Dok video pokazuje kako čvrsto drži volan svog automobila, menja brzine i nogom pritiska gas, Lisa dalje poručuje:

"Jo, izleda da zaboravljaš da je danas 10-ti, a to znači nema više taksija", što se odnosi na 24. ovog meseca preneseno na lunarni islamski kalendar.

Nakon višedecenijske zabrane, 24. juna saudijske žene su konačno viđene na putevima, a prve dozvole ženama su uručene početkom ovog meseca. Na to koliko ženama znači ukidanje ove zabrane, protiv koje su bili mnogu muškarci u ovoj zemlji, Lisa ukazuje u svoj presmi kroz prkosni rep sa pobedničkim tonom u glasu:

"Uopšte se ne šalim, od danas vozim sama! Volan u mojim rukama, pedala pod mojim stopalom... pojas preko moje abaje!"

Odnos prema društvu ogleda se u poslednjem delu lisinog repa u kojem nudi ostalim prolaznicima da ih poveze, ali ipak i za njih ima upozorenje:

"Budi pažljiv i ne lupaj vratima, jer ako ih zalupiš, vezaću te sigurnosnim pojasom!".

Iako ov amlada reperka nij emogla da se pohvali ogromnim brojem pratilaca na društvenim mrežama pre ovog vozačkog hita, njen snimak se neverovatnom brzinom raširio pa je dostigao više od a.6 miliona pregleda, a šerovalo ga je više od 100.000 ljudi.

Kurir.rs / BBC

Foto: YouTube prtscr / naarkw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track