11 ČLANOVA JEDNE PORODICE SE OBESILO U KUĆI: Beleške pored tela otkrivaju ZASTRAŠUJUĆI RAZLOG (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: Profimedia

KOMŠIJE IH PRONAŠLE

11 ČLANOVA JEDNE PORODICE SE OBESILO U KUĆI: Beleške pored tela otkrivaju ZASTRAŠUJUĆI RAZLOG (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Planeta -

Jedanaest beživotnih tela članova iste porodice pronađeno je u Nju Delhiju, a prvi izveštaji ukazuju da je u pitanju bizarno religiozno masovno samoubistvo.

Komšije su šoku primile ovu vest, jer kažu da su preminuli bili srećna i obična porodica.

Jedna komšinica poslala je muža da proveri zašto ne radi lokalna prodavnica koju je držala upravo porodica Batia. Vlasnici su živeli na spratu iznad, a komšiji je bilo neobično što nisu, kao svako jutro, uključili pumpu za vodu.

foto: AP

"Kad sam ušao, sva su vrata bila otvorena i oni su visili sa plafona. Ruke su im bile zavezane. Bio sam u šoku kad sam video toliko tela, požurio sam kući i rekao svojoj supruzi", rekao je komšija Sing.

Kad je policija stigla na lice mesta, zatekla je deset mrtvih tela sa povezima preko očiju, pamukom nabijenim u ušima, obmotane kablovima i maramama sa religioznim motivima kako vise sa gvozdene rešetke u dvorištu kuće u predgrađu Burari, dok je telo jedanaeste, udavljene osobe, ležalo na podu kuće.

Svi su bili članovi podice Batia - Narajan Devi (75), njena ćerka, dvojica sinova, njihove supruge i petoro unuka starih od 15 do 33 godine. Svi, osim Narajan Devi, visili su sa plafona.

Okolnosti tragedije nisu u potpunosti jasne. Prema tragovima pronađenima u kući, postoji mogućnost da se radi o "masovnom samoubistvu povezanom sa duhovnim i mističnim praksama".

foto: Reuters

Naime, pronađene su rukom pisane beleške koje su mediji već prozvali "priručnikom za ubistvo". U njima se detaljno opisuje kako zavezati ruke i noge, a mrtva tela 10 članova porodice pronađena su u vrlo sličnom položaju. Prema policijskim izvorima, uputstva kažu da će taj "ritual" dovesti do "mokše", što je spasenje na sanskritu.

Dakle, moglo bi se zaključiti da se radi o kolektivnom samoubistvu pod uticajem nekog kulta, ali komšije ne veruju u to. Prema njihovim rečima, porodica je bila aktivna u lokalnoj zajednici, bili su materijalno obezbeđeni i bili su vernici. Živeli su u delu Nju Delhija gde živi srednja klasa, a u prizemlju trospratne kuće vodili su dve prodavnice – jednu sa svežim namirnicama, drugu sa šperpločama.

foto: Reuters

Sujata Batia, ćerka Narajan Devi, koja nije živela u porodičnoj kući ne veruje da se radi o samoubistvu.

"Svi su bili toliko srećni. Neko je pobio moju porodicu i policija treba da ih pronađe", izjavila je.

Ipak, okolnosti slučaja ne idu na ruku istražiteljima: nema tragova nasilne provale u kuću. Ništa nije premešteno, zlatni nakit ostao je nedirnut, baš kao i mobilni telefoni i druge tehničke sprave.

Preživeo je samo pas Džeki, koji se nije oglasio celu noć, tvrde susedi.

Kurir.rs/RT Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track