BRITANSKA POLICIJA POTVRDILA: Dvoje otrovano u Ejmsberiju istom supstancom kao Julija i Sergej Skripalj
Foto: Profimedia

novo trovanje novičokom

BRITANSKA POLICIJA POTVRDILA: Dvoje otrovano u Ejmsberiju istom supstancom kao Julija i Sergej Skripalj

Planeta -

Britanski zvaničnici kažu da je par koji je trenutno u kritičnom stanju u bolnici Solzberiju bio izložen istoj supstanci kao Sergej Skripalj i njegova ćerka u martu.

Šef britanske jedinice za borbu protiv terorizma, Nil Bašu, rekao je da je u pitanju supstanca "novičok", ista ona kojom Velika Britanija tvrdi da su Skripaljevi otrovani. Rekao je da policija ne zna kako je dospela u organizam žrtvi.

Žrtve su Britanci u 40-im godinama, a Bašu je rekao da nije bilo ničega što bi ukazivalo na to da će biti meta, ali se njihova povezanost sa slučajem Skripalj istražuje.

Prethodno je objavljeno da pripadnici antiterorističkih jedinica londonske policije učestvuju u istrazi incidenta koji se dogodio u Ejmsberiju, blizu grada Solzberija, posle kojeg se dve osobe nalaze u kritičnom stanju.

Britanski mediji objavili su da otrovani britanski par ima simptome "veoma slične" onima koje usu imali ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, posle trovanja koje se desilo krajem marta ove godine.

Kurir.rs/RT

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja