Najnovije vesti

KRIVOLOVCI POSTALI PLEN: Ušli u  rezervat da uhvate nosoroge, sada ih skupljaju u delovima (VIDEO)
Foto: Reuters

pravda

KRIVOLOVCI POSTALI PLEN: Ušli u rezervat da uhvate nosoroge, sada ih skupljaju u delovima (VIDEO)

Planeta
12:27h

Grupu krivolovaca koja je provalila u rezervat u Severnoj Africi, sa namerom ubijanja nosoroga, napali su i pojeli lavovi. Prema količini krvi i delova tela na mestu događaja, barem trojicu pojele su gladne velike mačke.

Na području rezervata Sibuja Gejm Rezerv pronađena je naime jedna glava, krvavi komadi delova tela te tri para cipela.

"Pronašli smo dosta delova tela i tri para cipela pa zaključujemo da su lavovi pojeli barem trojicu. Ali okolo je visoka trava, pa ne isključujemo mogućnost da ih je i više nastradalo. U park su ušli naoružani lovačim puškama i sekirama i sa dovoljno hrane za nekoliko dana, pa pretpostavljamo da su došli da ubiju sva četiri nosoroga koliko ih ovde imamo", izjavio je vlasnik parka Nik Foks.

Lavovi su naši čuvari i zaštitnici. Namerili su se na pogrešne i postali večera, zaključio je on.

U parku koji se prostire na sedamdesetak kvadratnih kilometara, osim lavova i nosoroga žive i ostali primerci velike afričke petorice: slonova, bizona i leoparda.

"Iako nas rastuži kada god netko izgubi život, krivolovci su došli da ubijaju naše životinje. Ovo ujedno šalje vrlo uverljivu poruku svim krivolovcima da se neće uvek iz svojih pohoda vratiti kao pobednici".

Rezervat je još 2016. ostao bez tri nosoroga kad su krivolovci provalili, ubili životinje i odsekli im rogove. Međutim, ovaj put su, zalutavši u čopor lavova, lovci postali lovina.

Krivolov na nosoroge je rastući problem u celoj Africi, a to se posebno odnosi na područje Južne Afrike. Akcije krivolova postale su vrhunski organizovanee operacije koje podrazumijevaju vrhunsko naoružanje automatskim i poluautomatskim puškama, avione, helikoptere, terence i puške za uspavljivanje, stoji na stranicama rezervata.

Portarol policije Mali Govender potvrdio je da su pronađeni ljudski ostaci i kazao da policija pokušava saznati je li još neko pojeden, javlja Dejli mejl.

"Identiteti krivolovaca još nisu poznati. Pronađeno oružje odneli smo u laboratoriju. Balističkom proverom pokušaćemo da ustanovimo je li oružje već korišteno u krivolovima", izjavio je on.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...