MALO OSTRVO U ATLANTIKU NUDI POSAO IZ SNOVA: Skoro da ne treba ništa da se radi, a zarađuje se oko 56.000 evra godišnje! (VIDEO)
Foto: Profimedia

SJAJNA ŠANSA

MALO OSTRVO U ATLANTIKU NUDI POSAO IZ SNOVA: Skoro da ne treba ništa da se radi, a zarađuje se oko 56.000 evra godišnje! (VIDEO)

Planeta -

Čini se da je ovo najlakši posao na svetu.

Malo ostrvo Sveta Jelena, smešteno u Atlantskom okeanu, raspisalo je konkurs za radno mesto graničnog kontrolora na aerodromu. Tamo živi 4500 stanovnika, a na aerodrom, koji su mediji već prozvali najbeskorisnijim aerodromom na svetu, avion sleće jednom nedeljno.

Najsrećniji kandidat, koji će kao nadzornik dolazaka putnika na aerodrom dobijati godišnju platu od oko 56.000 evra, ne bi trebalo da se dosađuje.

Kako navode u oglasu za posao, ovo suptropsko ostrvo koji spada u britansku prekomorsku teritoriju krasi spektakularna priroda i toplo, prijateljski raspoloženo stanovništvo od 4500 ljudi.

Površina ostrva iznosi oko 425 kvadratnih kilometara, a udaljeno je oko 2800 kilometara od obale Angole. Nenaseljeno ostrvo na kome je Napoleon posle poraza proveo poslednje dane, otkrio je portugalski moreplovac, ali je vremenom prešao pod upravu Britanske istočnoindijske kompanije.

Jedina redovna linija je nedeljni komercijalni let iz Južnoafričke republike, ali se planira uvođenje još nekoliko linija.

"Najnepotrebniji aerodrom na svetu" puštena je u rad u junu 2016. godine, a otvaranje se nekoliko puta odlagalo zbog brojnih problema. Kada je konačno otvoren, postalo je jasno da je zbog snažnog vetra sletanje aviona s kapacitetom za više od 70 putnika praktično nemoguće. Njegova izgradnja koštala je oko 360.000 evra i finansirana je novcem poreskih obveznika.

Južnoafrička kompanija koja upravlja aerodromom tone u sve dublje finansijske probleme, pa su prošlog meseca morali da obustave trgovinu akcijama dok ne nađu novi izvor finansiranja. Nadležno ministarstvo u Velikoj Britaniji nije htelo da otkrije koliko će još novca iz državnog budžeta otići na pokrivanje dugova.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track