U bujicama na jugu Rusije stradale desetine ljudi
Foto: BETA

Poplava

U bujicama na jugu Rusije stradale desetine ljudi

Planeta -
U poplavama je pogođeno više od 13.000 ljudi, a vlasti su otkrile 56 tela, uključujići i telo jednog desetogodišnjeg deteta u Krimskom regionu

MOSKVA - Sedamdeset osam mrtvih bilans je jakih poplava izazvanih velikim kišama koje su poslednja dva dana zahvatile Krasnodarsku oblast na jugu Rusije.

U poplavama je takođe pogođeno više od 13.000 ljudi. Prethodno je agencija Frans pres javila da je u poplavama stradalo najmanje 46 ljudi, a ruska agencija Itar-TASS da je poginulo njih 53. Vlasti su otkrile 56 tela, uključujići i telo jednog desetogodišnjeg deteta u Krimskom regionu, najgeže pogođenom, dok je devet osoba poginulo u Gelendžiku, letovalištu na Crnom moru i dvoje u crnomorskoj luci Novorosisk, rekao je za agenciju Frans pres Igor Željabin, portparol lokalne policije.

Željabin je rekao da se nivo vode jako podigao i da je u toku evakuacija stanovništva, kao i da se radi na identifikaciji tela nastradalih. U poplavi su zahvaćene kuće u kojima živili oko 13.000 ljudi, navele su vlasti Krasnodarske oblasti u odvojenom saopštenju.

U krimskom regionu, noćas je bila kritična situacija, a voda je porasla i do sedam metara, navele su regionalne vlasti, prenosi Itar-TASS.

Ruska agencija je naglasila da je ovo ruralna oblast sa uglavnom niskim kućama gde su bujice preplavile domove, kao i da je situacija dodatno otežana time što se sve dešavlo noću kada su meštani spavali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track