PREŽIVEO TROVANJE NOVIČOKOM: Probudio se Britanac otrovan nervnim agensom, još ne zna da mu je partnerka mrtva!
Foto: Printscreen/ Twitter

opasnost još nije prošla

PREŽIVEO TROVANJE NOVIČOKOM: Probudio se Britanac otrovan nervnim agensom, još ne zna da mu je partnerka mrtva!

Planeta -

Žrtva trovanja nervno-paralizujućom supstancom u britanskom Ejmsberiju Čarli Rovli (45) došao je svesti, a njegovo stanje se poboljšalo, saopštila je Nacionalna služba za zdravlje Engleske.

Rouliju, koji je već 10 dana u bolnici posle trovanja nervnim agensom novičokom, konstatovano je malo ali značajno poboljšanje zdravlja.

On je trenutno u "kritičnom ali stabilnom satanju i od sada je svestan", saopšteno je iz bolnice.

lekari su dodala da je to dobra vest, ali da još nije prošla opasnost i da je Rouli vrlo bolesan i da mu je potrebna specijalizovana nega 24 sata dnevno u bolnici u Solsberiju.

Roulijeva partnerka Doun Stardžes (44), koja je otrovana istim nervnim agensom, preminula je u nedelju uveče. Skotland jard je potvrdio da su žrtve otrovane istom supstancom kao i bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija.

Policija i dalje pokušava da utvrdi gde su Rouli i njegova partnerka bili izloženi jakoj dozi ovog nervnog agensa, a pretpostavlja se da su dirali neki kontaminirani predmet. Policija je pretražila detaljno više mesta koja su oni posećivali u Solsberiju i u Ejmsberiju, gde je Čarli Rouli imao stan.

Kurir.rs/Beta

Foto Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track