TRAMP ODUŠEVLJEN SUSRETOM SA MERKELOVOM: Imali smo sjajan sastanak!
Foto: Reuters

SAMIT U BRISELU

TRAMP ODUŠEVLJEN SUSRETOM SA MERKELOVOM: Imali smo sjajan sastanak!

Planeta -

Američki predsednik, Donald Tramp, razgovarao je danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kad je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.

"Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o vojnim troškovima... Razgovaramo o trgovini", rekao je Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao s Merkelovom.

Tramp je naveo da sa kancelarkom ima "veoma, veoma dobre odnose".

"Sa Nemačkom imamo izvanredne odnose", istakao je američki predsednik, dodavši da je izrazio zabrinutost zbog novog gasovoda koji je planiran od Rusije do Nemačke.

foto: AP

Merkel je rekla da je razgovarala o migracijama i trgovini sa Trampom i da se raduje daljoj razmeni jer, kako je navela, SAD ostaju partner Nemačke.

Prethodno je portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla da će Tramp tokom susreta s kancelarkom ponoviti kritiku na njen račun koju je izneo ranije danas.

Tramp je, naime, uoči početka samita javno napao Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom o izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući Nemačku zbog nedovoljnog izdvajanja sredstava za odbranu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track