UHAPŠEN VOĐA OZLOGLAŠENE SEKTE: Turčin birao najlepše devojke i terao ih na orgije, a posle hapšenja je poslao bizarnu poruku (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

zaplenjena i gomila oružja

UHAPŠEN VOĐA OZLOGLAŠENE SEKTE: Turčin birao najlepše devojke i terao ih na orgije, a posle hapšenja je poslao bizarnu poruku (VIDEO)

Planeta -

Turski TV propovednik, Adnan Oktar (62), vođa jednog od najozloglašenijih kultova u toj zemlji, uhapšen je u svojoj vili u Istanbulu.

Uhapšen je zbog optužbi za kriminal, prevaru, otmicu, pranje novca, iskorišćavanje verskih osećanja, ucenu i seksualno zlostavljanje.

Na snimcima se mogu videti Oktar i njegovi sledbenici koje policija vodi u bolnicu na preglede pre ispitivanja. Policija je tragala za oko 234 njegovih sledbenika zbog istih optužbi u nekoliko racija sprovedenih u pet gradova.

Dosad je uhapšeno 166 osumnjičenih na 120 adresa u četiri pokrajine. Zaplenjeni oružje i municija, jedna pancirka i jedno oklopno vozilo.

Oktarov je kažnjen u februaru prekidom emitovanja njegovog šou-programa, tokom kojeg je imao "islamske teološke rasprave" okružen svojim robinjama, provokativno odevenim ženama koje su podvrgnute plastičnim operacijama.

Oktar je napisao nekoliko knjiga u kojima promoviše kreacionizam i teorije zavere. Posle hapšenja je izjavio: "Ovo je britanska zavera".

Čejlan Ozgur, žena koja je učestvovala u njegovim emisijama, izjavila je da je pobegla iz kriminalne mreže u 2017., nakon što je u njoj provela 10 godina.

"Zlostavljaju devojčice od 7, 10, 14 ili 17 godina, a neke od njih su nekoliko puta silovane", izjavila je svojevremeno.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track