JESTE DAN BASTILJE, ALI JE I FINALE MUNDIJALA! U Parizu za vikend vanredne mere bezbednosti
Foto: AP

IZLAZE I POLICIJA I VOJSKA

JESTE DAN BASTILJE, ALI JE I FINALE MUNDIJALA! U Parizu za vikend vanredne mere bezbednosti

Planeta -

PARIZ - U Parizu će za vikend biti uvedene pojačane i vanredne mere bezbednost zbog predstojećeg državnog praznika, Dana pada Bastilje, i finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu, pošto će se reprezentacija Francuske boriti protiv Hrvatske za titutlu prvaka.

Više od 12.000 pripadnika snaga bezbednosti biće raspoređeno u Parizu, gde će sutra biti održana tradicionalna vojna parada, koja se obično kreće od Trijumfalne kapije, preko avenije Jelijsejskih polja, sve do trga Konkord.

Predviđeno je da, kao i svake godine, okolne avenije budu zatvorene za saobraćaj, dok će u nedelju biti zatvoren širi krug u toj četvrti, jer se očekuje da će posle finala bez obzira na rezultat na ulice izaći oko 90.000 ljudi.

Pored snaga bezbednosti i oko 2.000 vojnika, na širem području Pariza, biće raspoređeno i oko 3.000 pripadnika ekipa vatrogasaca i medicinskog osoblja.

Planirano je da u zonama slavlja budu uklonjena vozila sa parkinga, naveli su mediji pozivajući se na izvore bliske pariskoj prefekturi i dodali da je cilj raspoređivanja pojačanih snaga bezbednosti sprečavanje terorističkih napada ali i gradskog nasilja.

U nedelju, kada će biti utakmica, građani će moći da uđu u zonu proslave na Jelisejskim poljima uz prethodnu policijsku kontrolu.

Bezbednost je važno pitanje u Francuskoj otkako je zemlju od 2015. pogodila serija terorističkih napada, u kojima je poginulo nekoliko stotina osoba.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track