DECA TRPELA STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE! SVET ZGROŽEN: Roditelji ih terali na INCEST i hranili s poda
Foto: Profimedia

TRAŽE REKORDNU ODŠTETU

DECA TRPELA STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE! SVET ZGROŽEN: Roditelji ih terali na INCEST i hranili s poda

Planeta -

Zastupnik dvoje dece iz Britanije, čija imena i pol nisu objavljeni, podneo je tužbu protiv ministarstva zdravlja zbog psihofizičkog zlostavljanja sa najvećim zahtevom za odštetu u istoriji britanskog pravosuđa.

Njihov advokat navodi da su u roditeljskoj kući bili izloženi seksualnom nasilju i da se nikada neće oporaviti od svega što su preživeli.

Jedno od dvoje dece trenutno se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi u Velikoj Britaniji a drugo živi u okruženju "gde dobija veliku pomoć".

Od Ministarstva zdravlja u Džerziju traže odštetu u ukupnom iznosu od 238 miliona funti.

Iako priznaje da su deca trebalo ranije da budu zbrinuta, senator Endru Grin, ministar zdravlja u Džerziju osporava traženi iznos odštete i smatra da bi trebalo da dobiju samo 14,5 miliona funti.

Klinički psiholog dr Mirjam Silver, koja je svedočila u Kraljevskom sudu u Džersiju, izjavila je da je reč o jednom od najsloženijih i najtežih slučajeva s kojima se suočila u životu. Ona je navela nekoliko primera koji, prema njenim rečima, potvrđuju razmere i težinu zlostavljanja kojima su deca bila izložena u porodici.

Jedno od dvoje dece ubilo je mačku u porodičnom domu, a, kako je istakla, agresivnost prema životinjama dokazuje "visok stepen uznemirenosti".

Ona je ukazala na dokaze o "dugotrajnom i hroničnom zanemarivanju dece", kao i "primere emocionalnog zlostavljanja od strane roditelja".

Deca su bila fokusirana na seksualnost, agresivna u igri i nisu pokazivala saosećanje prema vršnjacima. Majka ih je nazivala "đubradima", govorila je pred njima o samoubistvu, povređivala se u njihovom prisustvu i bila je potpuno nezainteresovana za njihove potrebe, na koje reagovala tako što ih je tukla i kritikovala.

Nakon što je od dece zatraženo da na lutkama pokažu šta se događalo u porodici, stekla je "zastrašujući uvid", jer je jedno od njih uporno prikazivalo različite varijante incesta i sadističke surovosti.

Suđenje se nastavlja.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track