Veliki požar kod Mojkovca, saobraćaj u prekidu

Veliki požar kod Mojkovca, saobraćaj u prekidu

Planeta -
Požar je zahvatio oko hektar šume crnog bora i preti da se proširi na prirodni rezervat "Crnih voda", s najstarijom borovom šumom u Crnoj Gori

PODGORICA - Požar velikih razmera zahvatio je danas borovu šumu u mestu Sokolovina kod Mojkovca, zbog čega je u prekidu saobraćaj na putu ka Đurđevića Tari.

"Požar je zahvatio oko hektar šume crnog bora i preti da se proširi na prirodni rezervat "Crnih voda", s najstarijom borovom šumom u Crnoj Gori", kazao je Radiju Crne Gore komanadir vatrogasne jedinice u Mojkovcu Dragan Marković.

Požar gase dva dromadera, a komandir mojkovačkih vatrogasaca ukazuje da je gašenje otežano jer se radi o borovoj šumi, zbog čega strahuje da će se vatra proširiti.

Požar je prekinuo saobraćaj na regionalnom putu Mojkovac - Đurđevića Tara, jer se strahuje od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

U Crnoj Gori već dve nedelje je toplotni talas sa esktremno visokim temepraturama do 40 stepeni, zbog čega postoji i velika opasnost od požara. Meteorolozi i za naredne dane najavljuju visoke temperature, s teškim, toplim noćima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja