Najnovije vesti

UKRAO JE 200.000 DOLARA, ISKOČIO IZ AVIONA I OD TADA MU SE GUBI TRAG: Slučaj koji decenijama muči FBI dobio novi obrt! Jedan čovek zna ko je čuveni pljačkaš! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

DUGOGODIŠNJA MISTERIJA

UKRAO JE 200.000 DOLARA, ISKOČIO IZ AVIONA I OD TADA MU SE GUBI TRAG: Slučaj koji decenijama muči FBI dobio novi obrt! Jedan čovek zna ko je čuveni pljačkaš! (VIDEO)

Planeta

Čovek zvani D.B. Kuper uz pretnju bombom oteo je avion koji je leteo od Portlanda do Sijetla 24. novembra 1971.

Nakon što je u Sijetlu oslobodio putnike i posadu, naredio je pilotima da polete za Meksiko, a potom je skočio s padobranom kroz zadnja vrata sa 200.000 dolara, negde iznad šumovitog terena Vašingtona.

Nikada više nije viđen i to je do dan-danas ostao jedan od najmisterioznijih slučajeva u američkoj istoriji.

S vremena na vreme se pojave nove teorije ko bi mogao biti misteriozni D.B. Kuper, a nedavno se Karl Lorin iz Mičigena obratio medijima rekavši da mu je čuveni pljačkaš bio komšija.

"To je bio Volter Reka, moj najbolji prijatelj i istaknuti padobranac i veteran iz mičigena", rekao je Lorin.

Karl Lorin i Volter Reka
Karl Lorin i Volter Rekafoto: Youtube/Printscreen

On je čak sazvao i konferenciju za medije u Grand Repidsu kada je objavio snimke razgovora koje je vodio sa Rekom tokom 8 godina, u kojima se navodno otkrivaju detalji otmice aviona 1971. godine.

"Ovo je otmica i imam eksploziv", navodno se čuje Reka.

foto: Youtube/Printscreen

Rekina rođaka, Lisa Stori, kaže da je njen ujak često bio na drugoj strani zakona i zbog toga je imao problema da nađe posao.

"Bio je u Američkoj nacionalnoj gardi, kao i padobranac u vazdušnim snagama", rekla je. FBI je obustavio istragu još pre nekoliko godina, a Reka je umro pre tri godine.

"Jednostavno sam dobio tu ideju i uradio sam to. Nisam uopšte bio siguran u to, ali sam na kraju to uradio", čuje se Reka na snimku.

Lorin je u međuvremenu napisao i knjigu "D.B. Kuper ija: Kriminalac, špijun i moj najbolji prijatelj". Takođe, kaže da ima dokumentaciju koja pokazuje kako je potrošeno ukradenih 200.000 dolara.

Kurir.rs/ABC7chicago.com Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...