LEPE VESTI ZA SVE KOJI PUTUJU NA HALKIDIKI: Od nedelje sunčano i lepo vreme!
Hanioti, Foto: Profimedia

taman za plažu

LEPE VESTI ZA SVE KOJI PUTUJU NA HALKIDIKI: Od nedelje sunčano i lepo vreme!

Planeta -

Zbog velikih požara koji su zahvatili oblast oko Atine i nedavnih poplava na Halkidikiju, svi koji žele da letuju u Grčkoj, pod budnim okom prate vremensku prognozu.

Kada je reč o Halkidikiju, sledi konačno lepo vreme. Vreme će se konačno stabilizovati od nedelje 29. jula kada se očekuje sunčano i lepo vreme.

Maksimalne temperature će se kretati između 27 i 28 stepeni, koliko će biti u Pefkohoriju.

Prema grčkoj Nacionalnoj meteorološkoj službi, na snazi je još uvek narandžasto upozorenje za oluje s grmljavinom, posebno u četvrtak, da bi od nedelje, pa celu sledeću nedelju bilo lepo vreme.

foto: Grčka nacionalna meteorološka služba

Svi koji tada planiraju da putuju u Grčku ne moraju da razmišljaju o lošem vremenu. Još samo u nedelju je u večernjim časovima moguća manja oluja u večernjim časovima, ali bez padavina. Brzina vetra u nedelju 29. jula kretaće se od 6 do 20 metara na sat.

Sa druge strane, južniji delovi Grčke nisu sugurni jer se tamošnji vatrogasci i dalje bore sa katastrofalnim požarima. Podsetimo, vanredno stanje je proglašeno u zapadnom i istočnom telu Atike. Nadležni ističu da je 15 požara izbilo istovremeno u tri regije, a do sada je život izgubilo 74 ljudi dok se mnogi vode kao nestali.

"Akuveder" je, inače, objavio upozorenje na novi talas vrućine koji će stići u Evropu sredinom sedmice.

Kako se navodi, toplotni talas zahvatiće područje od Španije do Skandinavije.

Kurir.rs Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track