LEGENDARNI IRANSKI GENERAL ODGOVORIO TRAMPU: Ako pretiš, preti meni!
Foto: Wikipedia/Sayyed Shahab-o-din Vajedi, Reuters

PROGOVORIO KASIM SULEJMANI

LEGENDARNI IRANSKI GENERAL ODGOVORIO TRAMPU: Ako pretiš, preti meni!

Planeta -

TEHERAN - General specijalnih jedinica iranske Revolucionarne garde, Kasim Sulejmani, komandant tajnih operacija koji je u domovini proglašen za živog mučenika a na Bliskom istoku ima status žive legende, danas je izjavio da bi američki predsednik Donald Tramp trebalo da se obrati njemu kada preti Iranu.

"Moja je vojna dužnost da odgovorim na Trampove pretnje... Ako hoće da govori pretećim jezikom... trebalo bi da se obrati meni, a ne predsedniku (Irana) Hasanu Rohaniju", rekao je Sulejmani u gradu Hamedanu, izvestio je Klub mladih novinara Irana.

Iran je prethodno odbacio Trampovo upozorenje da Teheran, kada preti SAD, rizikuje da se suoči sa "posledicama kakve je samo nekolicina pretrpela kroz istoriju".

Kako agencija navodi, televizija Al Alam, na arapskom jeziku, izvestila je da je Sulejmani takođe kazao da Crveno more nije bezbedno zbog prisustva američkih jedinica u tom području.

"Crveno more, koje je bilo bezbedno, to više nije sa prisustvom Amerike... Tramp bi trebalo da zna da smo mi nacija mučeništva, a mi smo tu i čekamo ga (Trampa)", rekao je on.

Crveno more jedna je od najvažnijih trgovinskih ruta u svetu za tankere sa naftom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Wikipedia/Sayyed Shahab-o-din Vajedi, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja