JEZIVA ISPOVEST ŽENE KOJU SU KAO MALU STRPALI U LUDNICU: Zdrave devojčice drogirali i mučili, a to nije NAJGORE! Bile su igračke u rukama MONSTRUMA (FOTO)
Foto: Profimedia

PONAŠAO SE KAO MENGELE

JEZIVA ISPOVEST ŽENE KOJU SU KAO MALU STRPALI U LUDNICU: Zdrave devojčice drogirali i mučili, a to nije NAJGORE! Bile su igračke u rukama MONSTRUMA (FOTO)

Planeta -

Britanka Barbara O'Her (59) prošle godine je objavila autobiografiju koju je javnost je dočekala sa zgražavanjem, ali i nevericom.

Njena autobiografije je priča o devojčicama koje lekar iz najviših slojeva društva drži zatočene u mentalnoj ustanovi, svakodnevno ih drogira, eksperimentiše na njima, a možda čak i siluje.

"Dr Mengele" iz njene priče vezuje žrtve, ubrizgava im supstance protiv njihove volje i kljuka ih jakim dozama lekova, uključujući i "serum smrti", korišćen na vojnicima u ratno doba, dok ih sve vreme uverava da je to zato da bi izlečio njihovo "devijantno ponašanje".

Neke od žrtava su seksualno zlostavljane, a sve su bile prestravljene. Elektroškovi su bili konstantna pretnja, a pričalo se i da neku decu ubijaju ako "lečenje" ne uspe.

Kada ih nisu drogirali i mučili, terali su ih da rade, na primer da ribaju lajsne četkicama za zube.

Sve to se događalo u britanskoj državnoj bolnici, pod upravom uglednog lekara koji je radio za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Priča Barbare O'Her, koja je dugo izazivala sumnju, juče je dobila kredibilitet kada je objavljen dugo očekivani policijski izveštaj. Još 142 svedoka ispričala su istu priču o dr Kenetu Milneru.

"Dr Milner se igrao našim telima i umovima", kaže Barbara O'Her.

"To je tako bizarno. Niko nam nije verovao. Čak mi je i otac govorio da sam lažljivica. Nismo imali kome da kažemo. Niko nije hteo da nas sasluša", kaže Barbara, koja je među prvim bivšim pacijentima dr Milnera iznela optužbe na njegov račun.

Dr Kenet Milner preminuo je 1976. Da je danas živ, bilo bi dovoljno dokaza za njegovo saslušanje zbog sumnje za silovanje, nepristojno ponašnje i surovost prema deci, saopštila je policija, koja sprovodi sveobuhvatnu istragu u saradnji sa britanskom Nacionalnom zdravstvenom službom.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track