PUTIN: Pozvao sam Trampa u Moskvu! Dokazao je da drži data obećanja, naročito glasačima!
Foto: AP / Pablo Martinez Monsivais

novi susret na pomolu

PUTIN: Pozvao sam Trampa u Moskvu! Dokazao je da drži data obećanja, naročito glasačima!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio je danas posvećenost predsednika SAD Donalda Trampa ispunjavanju obećanja datih tokom predizborne kampanje, i poručio da je spreman za novi sastanak sa njim, bilo u Vašingtonu ili u Moskvi.

Putin je rekao da je pozvao Trampa u Moskvu i da su obojica spremni za nove susrete, ali je napomenuo da uslovi za katav sastanak moraju biti adekvatni, javlja Rojters.

"Istinski plus za Trampa jeste to što je posvećen ispunjavanju svojih obećanja, na prvom mestu onih koja je dao glasačima", izjavio je Putin na konferenciji za novinare posle samita BRIKS-a u Johanesburgu, prenosi Tass.

foto: Reuters / Kevin Lamarque

Prema Putinovim rečima, to je jedinstvena osobina sadašnjeg američkog predsednika "jer, po pravilu, neki lideri brzo zaboravljaju šta su obećali narodu čim se izbori završe".

"Ali, Tramp ne zaboravlja. Možete ga kritikovati zbog onoga što radi, i neki ljudi ga kritikuju, međutim, jedno ostaje apsolutno jasno - on je posvećen ispunjavanju svojih predizbornih obećanja", istakao je Putin.

Rekao je i da su njegovi sastanci sa Trampom korisni ne samo za Rusiju i SAD, već i za ceo svet.

foto: Reuters

Govoreći o temama sastanaka sa američkim kolegom, ruski predsednik je naveo da se čitav niz tih pitanja "tiče veoma velikog broja zemalja u svetu, uključujući Evropu".

"Spremni smo da pozovemo predsednika Trampa u Moskvu, gde je on, inače, već bio pozvan da dođe, i već sam mu to rekao", izjavio je Putin.

Rekao je i da je spreman da putuje u Vašington, ukoliko tamo budu postojali odgovarajući uslovi za njegov rad s Trampom.

Telefonski razgovori na relaciji Moskva-Vašington, zaključio je ruski predsednik, nisu dovoljni, te se dve strane moraju sastati kako bi razgovarale o pitanjima kao što su nuklearni sporazum sa Iranom i globalni sukobi.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Pablo Martinez Monsivais

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track