PDP: Džombić nije smeo da sedi sa Tačijem
Foto: Agencija Anadolija

Samit u Dubrovniku

PDP: Džombić nije smeo da sedi sa Tačijem

Planeta -
Premijer Republike Srpske "ne treba da daje legitimitet Tačiju i politici koju on predstavlja", ističući da BiH nije priznala Kosovo i da je Tači bio jedan od albanskih lidera na Kosovu u vreme najvećeg stradanja Srba

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da je pojavljivanje premijera Republike Srpske (RS) Aleksandra Džombića u Dubrovniku, za istim stolom s premijerom Kosova Hašimom Tačijem, "pogrešno, štetno i u suprotnosti sa zvaničnom politikom Srbije i Republike Srpske".

"Kritika koju je i aktuelni zamenik premijera Srbije i mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić uputio povodom odlaska bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića u Dubrovnik, gde je Kosovo bilo predstavljeno kao da je nezavisna država, pokazuje da tamo nije trebao biti ni Džombić", navodi se u saopštenju PDP-a.

Ova stranka ocenila je da premijer Republike Srpske "ne treba da daje legitimitet Tačiju i politici koju on predstavlja", ističući da BiH nije priznala Kosovo i da je Tači bio jedan od albanskih lidera na Kosovu u vreme najvećeg stradanja Srba. Osim toga, ističe se u saopštenju, Tači se nalazi pod istragom zbog trgovine ljudskim organima. PDP smatra da su razgovori s Hrvatskom i projekti s tom zemljom korisni i od obostranog interesa, ali da oni treba da se vode u vreme i na mestima koji nisu "opterećeni ljudima poput Hašima Tačija".

Predsednik Vlade RS Aleksandar Džombić učestvovao je na "Kroacija samitu 2012" u Dubrovniku, gde je s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem razgovaro u izgradnji hidroelektrane "Dubrovnik 2" u koju bi zajednički bilo uloženo oko 200 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track