ZAHAROVA OCRNILA ZAPADNE MEDIJE: Laž je da su poginuli ruski novinari u Africi istraživali plaćenike
Foto: Profimedia

otvoreno

ZAHAROVA OCRNILA ZAPADNE MEDIJE: Laž je da su poginuli ruski novinari u Africi istraživali plaćenike

Planeta -

Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova nazvala budalaštinom informacije da su novinari koji su poginuli u Centralnoafričkoj Republici istraživali delatnost privatnih vojnih kompanija u toj zemlji: oni nisu išli tamo gde rade ruski instruktori.

"Nema nikakve senzacije u tome da se ruski instruktori nalaze u Centralnoafričkoj republici. To niko nije krio. Još u martu je bilo objavljen odgovor zamenika zvaničnog predstavnika MIP na temu rada ruskih vojnih i civilnih instruktora u Centralnoafričkoj republici“, napisala je ona na Fejsbuku.

Zaharova je u svom postu zakačila i izjavu MIP Rusije iz 22. marta 2018. godine. Tada je zvanični predstavnik resora Artjom Kožin izjavio da je bilo poslato 5 vojnih i 170 ruskih civilnih instruktora u tu zemlju, uz obaveštenje SB UN, radi obuke vojnika ove zemlje.

Ona je nazvala budalaštinom da su novinari navodno istraživali rad privatnih vojnih kompanija u toj zemlji. Poginuli novinari su ignorisali upozorenje da se ne udaljavaju iz zone koju kontrolišu lokalne vladine snage, rekla je Zaharova.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track