tenkovi i helikopteri

KURIR EKSKLUZIVNO IZ ZIMBABVEA: Vojska na ulicama, opsadno stanje nakon krvavih demonstracija! (UZNEMIRUJUĆI FOTO, VIDEO)

Planeta -

Veliki broj oružanih snaga Zimbabvea izašao je na ulice glavnog grada kako bi rasterali opozicione demonstrante sa ulica, a kako javlja reporter Kurira sa lica mesta, vojska je izašla i na ulice Bulavaja, drugog po veličini grada u zemlji.

U prestoničkim neredima je ubijen jedan muškarac, a više demonstranata je ranjeno u pucnjavi.

foto: Kurir

Pored vojske koja zauzima kontrolu nad prestoničkim ulicama nakon što je na demonstrante prethodno ispaljen suzavac, vidljivi su i tragovi krvi na više mesta, kao i čaure od ispaljenih metaka.

Nekoliko demonstrana je ranjeno ali zvaničnog bilansa protesta koji se krvavo završio još nije objavljen.

1 / 3 Foto: Kurir

Tokom akcije preuzimanja kontrole nad ulicama koje su blokirali demonstranti, mogli su se videti i vojni helikopteri koji nadleću Harare.

Pogledajte kako izgleda atmosfera iz prestonice Zimbabvea nakon demonstracija

Podsetimo, tokom dana pristalice opozicije predsednika Emersona Mnangagvea blokirale su ulice u glavnom gradu zbog nezadovoljstva rezultatima izbora održanih u ponedeljak, palili su vatru i bacali kamenice na policiju, nakon čega je najpre ispaljen suzavac, a potom i otvorena vatra na njih.

U Zimbabveu se predsednik bira na osnovu pobede na parlamentarnim izborima. Zvanični rezultati o pobedniku predsedničkih izbora očekuju se kasnije u toku ove nedelje, a prema do sada prebrojanim mestima partija ZANU-PF osvojila je 109 od 210 mesta u parlamentu.

Kurir.rs

Foto: Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja