GDE JE NESTALA MERKELOVA, PITA SE NEMAČKA JAVNOST: Tajna misija, problemi u braku i odlazak na kliniku navode se kao mogući razlozi izostanka kancelarke sa scene!
Foto: Reuters / Andreas Gebert

suprug bez nje na letovanju

GDE JE NESTALA MERKELOVA, PITA SE NEMAČKA JAVNOST: Tajna misija, problemi u braku i odlazak na kliniku navode se kao mogući razlozi izostanka kancelarke sa scene!

Planeta -

Gde se nalazi kancelarka Angela Merkel je pitanje kojim se bave nemački mediji i javnost ovih dana.

To da nemačka kancelarka ide na odmor tokom leta nije ništa novo, ali je novo da ne provodi slobodne dane sa suprugom Joahimom Sauer u Južnom Tirolu, uz prisustvo medija.

Umesto toga ona je, prema pisanju medija, jednostavno "nestala".

foto: Reuters / Andreas Gebert

Naime, Sauer provodi svoj odmor sa sinom iz prvog braka u hotelu, u kojem je uobičajeno sa Merkelovom. To je dalo povod dnevniku Bild da spekuliše o razlozima razdvojenog odmora.

Bild se pita gde je Merkelova, da li je sama na nekom mestu, ili kod majke u Ukermarku, možda na nekoj klinici ili u tajnoj misiji, a tu je još i spekulacija da ima bračne probleme.

List ujedno javno postavlja pitanje da li kancelarka ima pravo da jednostavno tako "nestane".

foto: EPA / David Hocker

Drugi mediji imaju razumevanje za nestanak kancelarke i, kao, na primer, Zidvest Prese, pišu da umirujući deluje podatak da ovog leta i šefica vlade može, barem na kratko, da se povuče iz javnosti.

Njeno poslednje pojavljivanje u javnosti bilo je 25. jula na Vagner festivalu u Bajrotu, a sledeći termin koji podrazumeva njene obaveze je 20. avgust.

Dnevnik Minhner Merkur navodi da je Merkelova viđena u Minhenu u utorak na predstavi u Operi, i to ne u zasebnoj loži, već među ostalim posetiocima.

Inače, Merkelova je na letnjoj konferenciji za štampu najavila da će otići nekoliko dana na odmor i da planira da se ispava.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Reuters / Andreas Gebert

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track