RASKOL U PORODICI TRAMP, IVANKA OKRENULA LEĐA OCU: Njegova politika prema imigrantima je najgora!
Foto: Profimedia

ne podržava ga

RASKOL U PORODICI TRAMP, IVANKA OKRENULA LEĐA OCU: Njegova politika prema imigrantima je najgora!

Planeta -

U porodici Tramp je došlo do prvog ozbiljnog raskola od kada se u Belu kuću u januaru 2017. godine uselio Donald Tramp!

foto: Reuters

Naime, Ivanka Tramp, ćerka mezimica 45. predsednika Amerike, otvoreno je i najžešće do sada kritikovala njegovu politiku.

Amerika je država imigranata

Ivanka, koja je angažovana kao visoki savetnik svog oca, komentarisala je politiku prema ilegalnim imigrantima i po mnogima okrutni običaj da se na granici pri ulasku u SAD razdvajaju deca od roditelja.

"Njegova politika prema imigrantima je najgora. To je najniža tačka i u to sam ubeđena", rekla je Ivanka, koja je i sama majka troje dece", rekla je.

"Snažno se protivim deljenju porodica i razdvajanju roditelja od dece. Amerika je država imigranata, i moja majka Ivana je emigrirala iz Čehoslovačke u Ameriku", dodala je.

foto: Reuters

POPULARNIJI OD OBAME

Trampova popularnost raste. Poslednja istraživanja agencije Rasmusen pokazuju da Trampovu politiku posle godinu i po dana na funkciji podržava 50 odsto građana, dok je protiv nje 49 odsto. Zanimljivo je da je Trampov prethodnik Barak Obama posle godinu i po dana u Beloj kući imao podršku samo 46,1 odsto građana SAD.

Ivanka je ranije bila meta kritika u javnosti jer je odbijala da se jasno oglasi o pitanju očeve politike prema imigrantima. Bela kuća je zvanično odbila da komentariše navode najstarije ćerke predsednika.

LIČNA KARTA

Ivanka Tramp Rođena: 30. oktobar 1981. Mesto: Menhetn (Njujork) Školska sprema: diplomirala ekonomiju Brak: udata Deca: 3

Ivanka je zauzela i suprotan stav kada je reč o medijima s kojima Tramp ratuje još iz perioda predizborne kampanje, često ih nazivajući neprijateljima koji objavljuju lažne vesti.

"Ne, mediji nisu neprijatelji naroda. Ali sam svakako primila dozu izveštaja koji nisu u potpunosti bili ispravni i razumem zbog čega su neki zabrinuti jer misle da su stalne mete", istakla je.

Reakcija na Tviteru

Ubrzo se oglasio i predsednik Tramp, koji je na Tviteru pokušao da pojasni stav svoje ćerke.

"Upravo su pitali moju ćerku Ivanku da li su mediji neprijatelji naroda. Ona je ispravno rekla da nisu. Lažne vesti koje u velikom delu puštaju mediji su neprijatelj naroda", naveo je Tramp.

TRAMP: JA SAM ČEKAO KRALJICU!

Tramp je tokom govora na mitingu u Pensilvaniji demantovao navode da je 15 minuta kasnio na sastanak kod britanske kraljice Elizabete Druge održan u julu.

"Ja sam sleteo 15 minuta ranije i ja sam čekao kraljicu da izvršimo smotru garde. Čekao sam sa suprugom i sve je bilo u redu. To je kraljica, zar ne? Bila je fantastična, popili smo čaj", rekao je Tramp.

foto: AP

Kurir.rs

Foto: Profimedia. Reuters, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja