UBIJENI NA ZADATKU U AFRICI: Ruske novinare oteli pobunjenici i evo šta su im radili pre nego što su ih likvidirali! (VIDEO)
Foto: printscreen rada5.com

Istražitelji UN uključeni u istragu

UBIJENI NA ZADATKU U AFRICI: Ruske novinare oteli pobunjenici i evo šta su im radili pre nego što su ih likvidirali! (VIDEO)

Planeta -

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da su istražitelji UN uključeni u istragu ubistva tri ruska novinara u Centralnoafričkoj Republici

Portparolka ministasrtva Marija Zaharova izjavila je da četiri stručnjaka UN pomažu tamošnjim vlastima u istrazi ubistva.

Ruska ambasada u Centralnoafričkoj Republici saopštila je u utorak da su tri muškarca nađena 30. jula mrtva u blizini grada Sibuta, oko 300 kilometara od glavnog grada Bangija.

Ministsrtvo inostranih poslova Rusije kasnije je saopštilo da je reč o novinarima Kirilu Radčenku, Aleksandru Rastorgujevu i Orhanu Džemalu.

Lokalni mediji preneli su da su ruske novinare oteli pobunjenici i ispitivali ih pre nego što su ih ubili, kao i da bi iza tog zločina mogli da budu islamski ekstremisti iz pobunjeničke koalicije Seleka.

Centar Dosije, londonska grupa nekadašnjeg ruskog oligarha Mihaila Hodorkovskog, koja istražuje nezakonite aktivnosti ruskih zvaničnika, saopštila je da su trojica novinara otišla u Centralnoafričku Republiku 27. jula da snime dokumentarni film o aktivnostima ruske privatne bezbednosne firme Vagner u toj zemlji.

Ruski i strani mediji naveli su da je firma Vagner povezana s preduzetnikom iz Sankt Peterburga Jevgenijem Prigožinom, koji navodno ima bliske veze s Kremljom. ;

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen rada5.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track