HAOS U PORTLANDU: Krvavi sukobi desničara i antifašista, policija na ulici POD PUNOM OPREMOM (VIDEO UŽIVO)
Foto: Printscreen Youtube/PORTLAND

zabranjeno oružje

HAOS U PORTLANDU: Krvavi sukobi desničara i antifašista, policija na ulici POD PUNOM OPREMOM (VIDEO UŽIVO)

Planeta -

U Portlandu počinje nova runda nasilnih sukoba između desničarskih grupa i anti-fašističkih kontra-demonstranata koji su se zarekli da će takozvanu Patriotsku molitvu i druge povezane grupe zadržati podalje od ovog ultra-liberalnog grada.

Policija u Portlandu je u subotu objavila upozorenje kojim se zabranjuje nošenje oružja blizu Voterfront parka, gde je Patriotska molitva zakazala danas miting podrške republikacu Džoiju Gibsonu u izborima za amerićki Senat. Upozorenje je odaslato megafonom iz policijskog kamiona: "Svako ko ima sakriveno vatreno oružje, a ne poseduje važeću licencu krši zakone Portlanda i mora napustiti park odmah". Do 11:00 časova po lokalnom vremenu, policajci Portlanda su rekli da su primetili nekoliko "predmeta koji se mogu koristiti kao oružje", uključujući i štapove za zastave i domaće štitove, i upozorili su da mogu biti predmet zaplene.

Maskirani antifašisti obučeni skroz u crno i sa štitovima viđeni su kako se skupljaju blizu Voterfront parka.

Veliki broj policajaca u punoj opremi primećen je takođe blizu Park Vaterfront. Policija je saopštila da su privremeno obustavili servis koji odgovara na pozive koji nisu hitno, zbog potrebe da veći broj policajaca pokriva zakazani miting.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Printscreen Youtube/PORTLAND

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja