IVAN DUKE POSTAO NAJMLAĐI PREDSEDNIK KOLUMBIJE I PORUČIO: Biću nemilosrdan prema krijumčarima droge i naoružanim pobunjenicima!
Foto: Reutres / Courtesy of Colombian Presidency

položio zakletvu

IVAN DUKE POSTAO NAJMLAĐI PREDSEDNIK KOLUMBIJE I PORUČIO: Biću nemilosrdan prema krijumčarima droge i naoružanim pobunjenicima!

Planeta -

Ivan Duke položio je zakletvu kao najmlađi predsednik Kolumbije, obećavši "korekcije" mirovnog sporazuma sa levičarskim pobunjenicima, kao i borbu protiv drugih oružanih grupa.

Duke (42) se sada suočava sa zadatkom primene istorijskog sporazuma sa Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije kojim je okončan poluvekovni sukob. Moraće i da se suoči sa problemom rastuće proizvodnje kokaina zbog čega je došlo do zatezanja odnosa sa ključnim saveznikom Vašingtonom, prenosi AP.

foto: Reuters / Courtesy of Colombian Presidency

"Trenutak je došao za sve nas da se ujedinimo u borbi protiv ileglanih grupa", poručio je Duke u inauguracionom govoru, kojem je pristustvovalo desetak šefova država.

Duke je istakao da će biti nemilosrdan prema kriminalu, grupama koje krijumčare drogu i drugim oružanim i pobunjeničkim grupama.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Reuters / Courtesy of Colombian Presidency

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track