ČUDNI OBJEKTI UOČENI U NAJVEĆOJ AZIJSKOJ PUSTINJI: Ono što je otkriveno na Gugl mapama niko ne može da odgonetne (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

MISTERIJA

ČUDNI OBJEKTI UOČENI U NAJVEĆOJ AZIJSKOJ PUSTINJI: Ono što je otkriveno na Gugl mapama niko ne može da odgonetne (VIDEO)

Planeta -

Na internetu se pojavio video koji sugeriše da je servis "Google Earth" slučajno snimio tajnu vojnu bazu u pustinji Gobi, što je pokrenulo velike polemike.

Blejk i Bret Kazins, poznati kao teoretičari zavera, objavili su na svom Jutjub kanalu do kakvog otkrića su došli pregledanjem Gugl mapa.

foto: Youtube/Printscreen

Uočili su tajnoviti objekat u pustinji Gobi, na severu Kine, koji ih podseća na vojnu bazu. Isprva je sve izgledalo kao napuštena industrijska oblast, ali onda su ugledali nešto što liči na pistu ili čitavu mrežu pista čudnih oblika.

foto: Youtube/Printscreen

Oni su uvereni da se radi o nekakvom tajnom svemirskom programu. Ubrzo su se javili i mnogi komentatori od kojih jedan smatra da sve liči na staru vojnu bazu.

Dok su jedni komentarisali kako se zaista radi o nekim čudnim oblicima i objektima, drugi su uvereni da nema mesta ni za kakve teorije zavere.

"To je područje za testiranje letelica i opreme. Svaka zemlja koja ima satelite, balističke projektile i slične stvari ima ovako nešto, to nije ništa neobično", rekao je jedan korisnik.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track