TERORISTIČKI NAPAD U LONDONU: Kolima se zakucao u zgradu britanskog parlamenta! Povređeni pešaci! Vozač UHAPŠEN! (FOTO, VIDEO UŽIVO)
Foto: Reuters

BLOKIRANO PODRUČJE

TERORISTIČKI NAPAD U LONDONU: Kolima se zakucao u zgradu britanskog parlamenta! Povređeni pešaci! Vozač UHAPŠEN! (FOTO, VIDEO UŽIVO)

Planeta -

Jedan muškarac uhapšen je jutros u Londonu pošto je kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade britanskog paramenta, saopštila je policija, navodeći da je dvoje pešaka povređeno i da se napad tretira kao terorizam.

Jedinica za borbu protiv terorizma britanske policije predvodi istragu u vezi sa današnjim incidentom u Londonu, gde je muškarac kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade parlamenta.

Na lice mesta pristigao je veći broj pripadnika policijskih snaga. Tu su i kola hitne pomoći, kao i vatrogasci.

Londonska policija potvrdila je na svom zvaničnom Tviter nalogu da je nekoliko pešaka povređeno, kao i da je vozač u pritvoru. Navodi se i da on odbija da sarađuje.

"U 7.37 sati automobil je udario u ogradu ispred zgrade parlamenta. Vozača, muškarca, privela je policija koja je bila na licu mesta. Nekoliko pešaka je povređeno. Policija je i dalje na terenu", saopštio je Skotland jard.

Zgrada britanskog parlamenta je okružena čeličnim i betonskim zaštitinim ogradama.

Za sada nisu poznati uzroci incidenta.

Saobraćaj je blokiran, a policija je kordonima obezbedila čitavu oblast.

Barijere su instalirane na Vestminsterskom mostu posle terorističkog napada u martu prošle godine.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track