TINEJDŽER SATANISTA UNIŠTIO CRKVU STARU 250 GODINA U RUSIJI: Uzeo 5 litara benzina i do temelja spalio drvenu svetinju (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

bila je čudo arhitekture

TINEJDŽER SATANISTA UNIŠTIO CRKVU STARU 250 GODINA U RUSIJI: Uzeo 5 litara benzina i do temelja spalio drvenu svetinju (VIDEO)

Planeta -

Prošle nedelje Rusiju je potresla vest da je izgorela crkva Uspenja Presvete Bogorodice izgrađena u 18. veku, a sada je otkriven i krivac.

Kako prenose lokalni mediji, pritvoren je tinejdžer Ignjat Šarapov (15) koji je navodno priznao da je zapalio crkvu.

On je okarakterisan kao satanista, a na društvenim mrežama često je objavljivao satanističke simbole i sadržaje. On je policiji rekao da je iskoristio 5 litara benzina kako bi zapalio svetinju koja je, inače, sagrađena od drveta, a na tom mestu stajala je 244 godine.

"Kaže da je satanista i da mu se nije svidela ta crkva", saopšteno je iz policije. Poznanici kažu da se Ignjat uvek oblačio u crno, a kada ga je privela policija, samo se smejao.

foto: Youtube/Printscreen

"Stalno je crtao pentagrame, sekao glave kokoškama i nije hteo da se kupa u jezeru jer je odatle mogao da vidi crkvu", rekao je jedan Ignjatov rođak.

On je tog dana tokom doručka porodici rekao da će zapaliti crkvu, ali mu niko nije verovao jer su mislili da se šali.

Crkva se smatra čudom arhitekture, a nalazi se u Kondopodi u severozapadnom regionu Karelije u Rusiji.

Požar je buknuo posle posete grupe turista crkvi. Vatrogasci su se pojavili za nekoliko minuta, ali nisu mogli da je spasu. Lokalne vlasti su obećale da će izgraditi repliku crkve.

Ponovna gradnja crkve će koštati najmanje 80 miliona rubalja (1,2 miliona dolara) i trajaće dve godine, izjavila je Tatjana Vahramejeva, konzervacioni arhitekta i član Saveta za kultruno nasleđe u regionalnom Ministarstvu kulture.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track