Najnovije vesti

LAVROV O ZLOUPOTREBI AMERIČKE VALUTE: Tramp je grobar dolara, PADAĆE SVE VIŠE I VIŠE!
Foto: Profimedia

drama na svetskoj trgovinskoj sceni

LAVROV O ZLOUPOTREBI AMERIČKE VALUTE: Tramp je grobar dolara, PADAĆE SVE VIŠE I VIŠE!

Planeta

Najgrublja zloupotreba dolara od strane SAD dovešće do njegovog slabljenja, rekao je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov na pres-konferenciji sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u Ankari.

„Siguran sam da će ovakve najgrublje zloupotrebe uloge američkog dolara kao svetske rezervne valute dovesti do njegovog slabljenja. On će padati u sve više i više država, koje čak nisu ni dotakle američke sankcije, oslobađaće se od dolara i oslanjati se na pouzdanije partnere sa tačke gledišta korišćenja njihovih valuta“, izjavio je on.

On je rekao da američke sankcije protiv Turske potkopavaju princip svetske trgovine.

„One su nezakonite, potkopavaju sve principe međunarodne trgovine koje su usvojile UN, u skladu sa kojima je nezakonito usvajanje jednostranih prinudnih ekonomskih mera“, izjavio je ruski ministar. On je podsetio da Turska nije uvela sankcije Rusiji.

„U sferi spoljne politike, Rusija i Turska vode nezavisnu politiku. Mi visoko cenimo odbijanje partnera da se pridruže antiruskim sankcijama“, zaključio je on. Podsetimo, SAD su poslednjih dana uvele sankcije Turskoj i Rusiji dodale nove.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...