POLICIJA PONOVO ISPITIVALA IZRAELSKOG PREMIJERA: Netanijahu još jednom saslušan zbog korupcionaških afera
Foto: AP / Jim Hollander Pool

opet negirao umešanost

POLICIJA PONOVO ISPITIVALA IZRAELSKOG PREMIJERA: Netanijahu još jednom saslušan zbog korupcionaških afera

Planeta -

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu danas je ponovo razgovarao s policajcima koji vode više istraga o korupciji, preteći tako njegovoj dugoj vlasti.

Policajci su Netanijahua ispitivali u njegovoj rezidenciji u Jerusalimu, saopštila je policija. Prema navodima medija, tema saslušanja je bila takozvana "afera Bezek", nazvana po najvećoj izraelskoj telekomunikacionoj kompaniji.

Netanjahu je ispitivan više od 10 puta, nekad kao osumnjičeni a nekad kao svedok u slučajevima.

U okviru afere "Bezek" policija želi da sazna da li je bračni par Netanijahu pokušao da obezbedi pozitivno izveštavanje na informativnom sajtu Vala u zamenu za vladine usluge, koje su Bezeku mogle da donesu stotine miliona dolara.

Premijerov portparol je danas izjavio da nije bilo nikakvih kompromisa. Netanijahu je do 2017. bio i ministar za telekomunikacije.

U istrazi afere "Bezek", kao i svim drugim istragama, izraelski premijer tvrdi da se radi o "lovu na veštice" i da ni ne pomišlja da napusti funkciju.

Čak i ako bude optužen, Netanijahu nema zakonsku obavezu da podnese ostavku. On ima priliku da po dužini vladavine nadmaši osnivača Izraela Davida Ben Guriona.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja