Najnovije vesti

TRAMP VOLJAN DA UKINE SANKCIJE RUSIJI: Traži od nje samo jednu stvar!
Foto: Reuters / Brian Snyder

intervju za rojters

TRAMP VOLJAN DA UKINE SANKCIJE RUSIJI: Traži od nje samo jednu stvar!

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u intervjuu za Rojters da bi razmotrio ukidanje sankcija Moskvi ukoliko bi oni bili voljni da sarađuju po pitanju Ukrajine ili Sirije.

Američki predsednik je takođe rekao da neće praviti ustupke Turskoj kako bi američki sveštenik Endru Branson, optužen za učešće u neuspelom puču u Turskoj 2016. godine, bio oslobođen.

 

Kako kaže, mislio je da je postigao dogovor sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom kada je pomogao u ubeđivanju izraelskih vlasti da puste jednog zatvorenog turskog državljanina. Tramp je tada pomislio da će Erdogan osloboditi Bransona.

"Veoma je tužno ovo što Turska radi. Mislim da prave užasnu grešku. Neće biti

ustupaka", rekao je Tramp u ekskluzivnom intervjuu za Rojters.

Tramp je uveo tarife na izvoz turskog čelika i alumnijuma kao odgovor na to što Branson nije pušten, ali nije zabrinut da će se ekonomska šteta proširiti Evropu.

 

"Nisam nimalo zabrinut. Nisam zabrinut. Ovo je ispravna stvar", rekao je

Tramp, upitan da li postoji mogućnost štete i po ekonomije drugih zemalja.

 

Po pitanju mogućeg sastanka sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, koji je Tramp pominjao ranije ovog meseca, američki predsednik je rekao da je u redu ako želi da se sastane, ali ako ne: "Nimalo me nije briga".

Zvanični Teheran uključujući i vrhovnog vođu Irana Ali Hamneija odbili su Trampovu ponudu za sastanak.

 

Upitan o društvenim mrežama, Tramp smatra da je "veoma opasno" da kompanije kao što su Fejsbuk i Tviter stvaraju sopstvene smernice.

 

Društvene mreže su na udaru Kongresa, podseća Rojters, dodajući da se pronalaze načini suzbijanja strane propagande na ovim platformama.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: Reuters

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...