PUTIN IMAO LOŠE OCENE I BEŽAO SA ČASOVA, ALI SE ONDA UOZBILJIO: Razredna Vera otkrila detalje o mladosti predsednika Rusije (VIDEO)
Foto: Prinstcreen/ Youtube

OVO NISMO ZNALI

PUTIN IMAO LOŠE OCENE I BEŽAO SA ČASOVA, ALI SE ONDA UOZBILJIO: Razredna Vera otkrila detalje o mladosti predsednika Rusije (VIDEO)

Planeta -

Razredna starešina Vladimira Putina, Vera Gurevič, ispričala je novinarima kako je njen bivši đak, vragolasti dečak "nepresušne energije" u višim razredima srednje škole "okrenuo list", popravio ocene i upisao se na fakultet, a sa njom do danas ostao u prijateljskim odnosima.

Putinova razredna rekla je da je šef ruske države kao dečak zračio ogromnom energijom.

Na pitanje da li je imao loše ocene, osamdesetpetogodišnja nastavnica nemačkog jezika u penziji, bez ustezanja je odgovorila da je sigurno imao, jer je kao mali bio nestašan.

"U nižim razredima osnovne škole, kada je bežao sa časova, a u povratku otvarao sva vrata i oglašavao se sa "Ku-ku, to sam ja" rekla je, piše Ruska reč.

Po rečima Vere Gurevič ruski predsednik je pritom uvek nastojao da opravda poverenje nastavnika. Osmi razred završio je samo sa četvorkama i peticama i upisao se u školu hemijskog usmerenja. Ali to ga nije privlačilo.

On je oduvek bio osoba humanističke orijentacije. Postavio je sebi cilj, da se upiše na fakultet.

Ona ističe da je i danas u prijateljskim odnosima sa ruskim predsednikom, i da niti duhovne veze koja ih je spojila nikada nisu bile prekinute.

Vera Gurevič bila je Putinova razredna od petog do osmog razreda u školi broj 193 u Lenjingradu. Odsek za nemački jezik Fakulteta za strane jezke Lenjingradskog instituta A.H. Hercen završila je 1958. godine, kada se i zaposlila kao nastavnik nemačkog u srednjoj školi broj 193 u Rejonu Dzeržinskog u Lenjingradu. Napisala je monografiju "Vladimir Putin. Roditelji. Prijatelji. Nastavnici".

Kurir.rs/ Russia Beyond

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track