Najnovije vesti

PREŽIVEO JE NAPAD AJKULE, ALI TEK TAD SU POČELE MUKE: Pored groznih i dubokih rana, neman je na njegovoj butini ostavila još veći problem! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: Blaine Shelton / Profimedia

NESNOSNI BOLOVI

PREŽIVEO JE NAPAD AJKULE, ALI TEK TAD SU POČELE MUKE: Pored groznih i dubokih rana, neman je na njegovoj butini ostavila još veći problem! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Planeta

Dok je uživao u vodi na jednoj plaži u Teksasu, Blejna Šeltona je ujela ajkula, ali to nije nagore što mu se dogodilo.

Iako je ugriz ozbiljan i dubok, ovaj 42-godišnjak je imao sreće što je preživeo. Međutim, doktori se sada bore sa drugom vrstom problema na rani koju mu je ajkula na nozi napravila.

 

Reč je o ozbiljnoj infekciji bakterijom koja jede tkivo, a kojom ga je zarazila moraska neman.

 

Šelton je ranije ovog mneseca, 9. avgusta, plivao na nekih 180 metara od obale Kristalne plaže kada je imao blizak susret sa ajkulom koja je "isukala" zube i zarila ih u njegovu butinu, tačno iznad kolena.

foto: Galveston Couty Sheriffs office

"Kada sam ugledao peraje, znao sam da nije reč o prijateljskoj životinji koj aide ka meni. Okrenuo sam se i počeo da plivam kako bih pobegao, ali upravo tada sam osetio bolni ugriz" objasnio je on. 

 

Kako je rekao, lekari su sanirali ranu i pustili ga kući iz bolnice prošle nedelje, ali je nedugo potom počeo da oseća neverovatno jak bol okolo mesta ujeda.

 

"Vidite ove tamnije i suve delove rane? To je tkivo koje je umiralo" rekaoje on.

"Hvala bogu što su mi lekari dali i nešto protiv bolova jer je bilo neizdrživo. Pre neki dan sam jedva pomerao nogu kada sam došao kod lekara", objasnio je Šelton.

 

On kaže da je više puta čuo da u vodi postoji opasna bakterija ali da nije mnoigo obraćao pažnju na takva upozorenja.

 

"Iskreno, ukoliko imate bilo kakvu ranicu ili ogrebotinu na ruci ili nozi, ne bi trebalo da ulazite u vodu. A ukoliko i uđete, obavezno ponesite na plažu i alkohol i očistite odmah po izlasku iz vode. Ovi bolovi uopšte nisu za šalu" poručio je Šelton koji i pored terapije još trpi bolove.

 

Kurir.rs / Fox

Foto: Blaine Shelton / Gofundme, Profimedia

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...