SENATOR MEKEJN PREKINUO LEČENJE RAKA: Nekadašnji  ratni heroj i dalje ne želi Trampa na svojoj sahrani!
Foto: EPA, AP

odluČan

SENATOR MEKEJN PREKINUO LEČENJE RAKA: Nekadašnji ratni heroj i dalje ne želi Trampa na svojoj sahrani!

Planeta -

Američki republikanski senator Džon Mekejn odlučio je da prekine lečenje agresivnog oblika tumora, koji mu je dijagnistifikovan prošle godine, saopštila je danas njegova porodica.

Mekejn (81) je na lečenju od jula 2017. godine, a napustio je Vašington da bi bio sa porodicom u Arizoni. "Prošle godine, senator Džon Mekejn je sa Amerikancima podelio vest koju je naša porodica već znala - dijagnostikovan mu je glioblastom, a prognoza je bila ozbiljna", navela je porodica u saopštenju.

Dodaje se da je zbog bolesti koja je uznapredovala i godina, Mekejn odlučio da prekine lečenje. "Sa svojom uobičajenom snagom volje, on je sada izabrao da prekine medicinsko lečenje", navodi se u saopštenju porodice, prenose agencije.Mekejnu je u julu prošle godine dijagnostikovan agresivni oblik tumora na mozgu. On je tada operisan na klinici Mejo u Feniksu, gde mu je uklonjen ugrušak iznad levog oka.

Mekejn je zbog svojih stavova imao opšre polemike sa predsdenikom SAD Donaldom Trampom. Odnosi između Trampa i Mekejna pogoršali su se 2015., kada je Mekejn rekao kako je Trampova kandidatura za predsednika "zapalila ludake".

Tramp je uzvratio i rekao da senator "nije ratni junak", dodavši kako voli ljude koji nisu bili zarobljeni, govoreći o Mekejnovom zarobljeništvu u severnovijetnamskom logoru.

Prema izvorima iz porodice Mekejn, senator je izrazio želju da mu Tramp ne dođe na sahranu.

Kurir.rs/Tanjug/24 sata.hr

Foto: EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track