OD RUGOBE DO SLATKIH USANA: 20 najčudnijih imena američkih gradova koji prave zbrku u prevodu! (FOTO)
Foto: Facebook / T.I.T.

stanovnicima ovih mesta nije lako

OD RUGOBE DO SLATKIH USANA: 20 najčudnijih imena američkih gradova koji prave zbrku u prevodu! (FOTO)

Planeta -

Amerika širom svojih 50 država ima neke od gradova sa najčudnijim imenima za koje ni mnogi Amerikanci nisu znali. Imena nekih od njih mogu napraviti pravu zbrku ako se pogrešno protumače. Mi vam predstavljamo samo 20 od njih.

U Mičigenu postoji Pakao (Hell), ali i Napolen. Zato u Teksasu živi Tarzan. U Misisipiju, logično postoji Aligator, Novac (Money) a ukoliko ste na putovanju kroz ovu državu, možete napraviti pauzu za kafu u Toploj kafi (Hot Coffee). Doduše, ako ste u Alabami i vozite, izbegavajte Flašu (The Bottle).

U Montani na primer postoje gradovi Nula (Zero) i Gladni Džo (Hungry Joe). Nebraska ima Crve (Worms), a Severna Karolina Zašto da ne (Whynot).

Doduše, Severna Karolina ima u grad koji u žargonskom jeziku znači Rugobe (Butters). Južna Dakota ima grad varalica i prevaranata, ali samo po imenu (Crooks).

foto: Facebook / Angel Wallace

Grad u Ohaju koji se zove Pee Pee Township, ne bismo prevodili. Reći ćemo samo da je pi-pi izraz koji koriste (uglavnom deca) za svoje intimne delove ili uriniranje.

foto: Facebook / Shayna Linda Womack

Ukoliko vam neko iz Oklahome kaže da upravo "dolazi od prostitutke", ne mora to da znači bukvalno. Možda je samo bio nekim poslom u gradu koji se tako zove (Hooker). Isto važi i za "mrtvu ženu na prelazu" jer je to ime grada (Dead Woman Crossing).

foto: Facebook / 106.3 The Fox

Takođe, u Pensilvaniji nemojte odmah pomisliti na "seksualno opštenje" kad neko pomene Interkors (Intercourse), jer je to ime grada. Naročito zato što tamo postoji i Grad devica (Viginville).

Ni Južna Karolina nije za one sa prljavom maštom, jer bi odmah pomislili na "slatku dojku" za nekog ko živi u Šugar Titu (Sugat Tit). U Tenesiju tako ne znači da vam neko nudi ili traži poljubac ako pomene "slatke usne" jer se grad zove Sweet Lips.

Kurir.rs / Awkward

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track