Najnovije vesti

PENTAGON TVRDI DA AMERIČKE RAKETE NISU USMERENE KA SIRIJI: Ipak, ako Tramp naredi, spremni smo za napad!
Foto: AP

NOSAČI AVIONA NA BLISKOM ISTOKU

PENTAGON TVRDI DA AMERIČKE RAKETE NISU USMERENE KA SIRIJI: Ipak, ako Tramp naredi, spremni smo za napad!

Planeta

Portparol Pentagona Erik Pejhon odbacio je u ponedeljak navode iz saopstenja ruskog Ministarstva odbrane da SAD okupljaju grupu nosača krstarećih raketa na Bliskom istoku za napad na sirijske vladine snage.

"Ono što mogu da kažem jeste da ruski navodi o američkom vojnom okupljanju u istočnom Sredozemlju nisu ništa više od propagande. To nije tačno. To, ipak, ne znači da smo nespremni da odgovorimo ukoliko bi predsednik (SAD Donald Tramp) naredio takvu akciju", rekao je Pejhon.

 

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da Vašington jača svoje vojne snage na Bliskom istoku i izrazilo bojazan da se SAD pripremaju za mogući napad na snage sirijske vlade.

Rojters je, pozivajući se na ruske agencije, preneo da je portparol tog ministarstva Igor Konašenkov rekao je da je američki razarač ušao u Sredozemno more 25. avgusta, naoružan krstarećim raketama "tomahavk 28", koje mogu da pogode bilo koju metu u Siriji.

 

"SAD nastavljaju da okupljaju grupu nosača krstarećih raketa na Bliskom istoku kao deo priprema za još jednu provokaciju u provinciji Idlib, koja će biti predstavljena kao navodna upotreba hemijskog oružja", rekao je Konašenkov.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...