Najnovije vesti

ŽESTOKI SUKOBI U TRIPOLIJU: Na stotine migranata evakuisano
Foto: Profimedia

ŽESTOKI SUKOBI U TRIPOLIJU: Na stotine migranata evakuisano

Planeta

Stotine migranata, koji su se nalazili u pritvornim centrima, evakuisano je ove sedmice usled žestokih obračuna naoružanih grupa u zemlji, saopšteno je iz Agencije UN za izbeglice (UNHCR).

 

Iz libijskog Ministarstva zdravlja saopšteno je da je u sukobima u južnom predgrađu Tripolija od početka sedmice poginulo najmanje 27 ljudi, dok je skoro stotinu njih ranjeno.

 

Iz kancelarije visokog komesara UN za izbeglice saopšteno je da je oko 300 migranata u pritvornom centru Ain Zara, uglavnom poreklom iz Eritreje, Etiopije i Somalije, bilo direktno izloženo opasnosti usled sukoba u predgrađu libijske prestonice.

 

Iz UNHCR-a saopšteno je da su migranti prebačeni u pritvorni centar Abu Salim, koji se nalazi u relativno bezbednijem delu prestonice, u kojem im pomoć mogu pružiti međunarodne organizacije.

 

Mnogi migranti, koji su presretnuti ili spaseni na moru, našli su se u pritvornim centrima u kojima su loši uslovi za život.

 

UNHCR u saopštenju navodi da se "protivi zatvaranju izbjeglica i azilanata kojima je potrebna međunarodna zaštita", javio je AFP.

 

Rivalske grupe u obustavile su danas sukobe južno od Tripolija, nakon što je postignut dogovor o prekidu vatre.

 

(Kurir.rs/Agencije Foto: Profimedia)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...