SUĐENJE MAJCI KOJA JE DETE UBILA MLEKOM PUNIM DROGA: Amerikanka šokirala izjavom šta je očekivala kada je podojila bebu (VIDEO)
Foto: Okružno tužilaštvo Baks okruga u SAD

svaako je roditelj

SUĐENJE MAJCI KOJA JE DETE UBILA MLEKOM PUNIM DROGA: Amerikanka šokirala izjavom šta je očekivala kada je podojila bebu (VIDEO)

Planeta -

Tužioci u okrugu Baks u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji tvrde da je 30-godišnja Samanta Džons svog 11 nedelja starog sina R.J. ubila tako što ga je podojila kontaminiranim majčinim mlekom.

Prema krivičnoj prijavi, R.J. je preminuo od konzumiranja "kombinacije smrtonosnih droga putem majčinog mleka". Advokat majke Luis Busiko međutim tvrdi da je ona "apsolutno i nedvosmisleno volela to dete" i da nije nameravala da mu naudi.

Ona je u overenoj izjavi za sud rekla da je 2. aprila oko tri sata ujutro R.J. podojila jer je bila preumorna da mu napravi obrok od mleka u prahu s kojim ga je u poslednje vreme hranila jer se brinula da mu majčino mleko nije dovoljno. Ona je nakon hranjenja R.J. zaspala.

Pre nego što je njen muž Vinsent Mekgavern nešto kasnije napustio njihov dom, napravio je za R.J. obrok od veštačkog mleka. Ona kaže da se seća da je R.J. tokom ranog jutra još jednom nahranila i da ga je oko 6.30 sati stavila u kolevku. Ali, kada se sat vremena kasnije probudila, uočila je da je R.J. bled i da mu krvavi sekret izlazi iz nosa.

Džons i njena majka su nazvale hitnu pomoć, ali R.J.-ju nije bilo spasa. Uprkos tome što je prebačen u bolnicu, proglašen je mrtvim u 8.30 sati.

Obdukcija nad njegovim telom pokazala je da je R.J. u svojoj krvi s imao tragove metadona, amfetamina i metamfetamina i da su oni doprineli njegovoj smrti. Lekar koji je izvršio obdukciju tvrdi je da je R.J. te droge u uneo putem konzumiranja majčinog mleka.

Džons je istražiteljima priznala da joj metadon propisan kako bi se bolje nosila sa zavisnošću od narkotika, međutim nije spominjala nijednu drugu drogu. Istražitelji tragove droge nisu pronašli u bočici kojom je R.J. posljednji put nahranjen, a nisu ih pronašli ni u konzervi mleka u prahu.

Džons će biti suđeno za ubistvo sina, a sudski proces protiv nje bi trebao bi da počeno 28. septembra.

Kurir.rs/CNN

Foto: Okružni tužilac okruga Baks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track