RUSI LANSIRANJEM OVE RAKETE POSLALI PORUKU SAD: Ako shvate o čemu se radi, biće dobro! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

oružje

RUSI LANSIRANJEM OVE RAKETE POSLALI PORUKU SAD: Ako shvate o čemu se radi, biće dobro! (VIDEO)

Planeta -

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo video lansiranje krstareće rakete Oniks protiv meta na površini mora. Vojni analitičar ističe da su ove rakete pogodno oružje odvraćanja i veruje da je to lansiranje signal.

Snimak objavljen od strane ruskog ministarstva delimično pokazuje manevre Pacifičke flote u Ohotskom moru, uključujući lansiranja Oniks raketa iz Bastion sistema i krsterećih raketa sa borbenih brodova. Svih sedam lansiranih raketa je pogodilo svoje konvencionalne ciljeve.

Ruski vojni analitičar Boris Rožin je komentarisao izbor raketa korišćenih u manevrima i šta to znači. Rožin je ukazao na sve veću pretnju koju SAD predstavljaju i to što se čini da će sprovesti napad na Siriju, a u tom kontekstu, ruske rakete stiču posebnu važnost.

"Jasno je da neće biti direktnog sukoba, ali demonstrirajući takvo oružje, Rusija šalje signal da ima sredstva za uništavanje platformi za lansiranje rakete koje SAD mogu pomeriti na scenu vojnih akcija u Siriji", rekao je ruski analitičar.

Istovremeno, govornik je istakao da se ta tema više odnosi na politiku nego na vojnu arenu, čak i ako Rusija poseduje naprednije oružje, to ne isključuje provokacije drugih država protiv suverene države.

“Rusija demonstrira oružje iz razloga sopstvene bezbednosti, ali ih takođe može iskoristiti na scenama vojne akcije u inostranstvu,“ zaključio je on.

Bastion sistem je dizajniran da zaštiti liniju obale sa dometom od preko 600 km. Sistem je sposoban da uništi površinske brodove raznih kalasa i tipova u uslovima otpornosti na vatru i intenzivnog radioelektronskog ratovanja. Može se koristiti danju i noću u različitim vremenskim uslovima koji uključuje i do 36 raketa.

Kurir.rs/Fort Russ Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track